Kas jāņem vērā, liekot veļu veļasmašīnā

Kas var būt vienkāršāks par veļas ielikšanu veļas mašīnā! Pat bērns to spēj. Tomēr ir daži knifiņi, ko derēs zināt arī pieredzējušai namamātei.

FOTO: Shutterstock.com

 

  • Lieli veļas gabali, piemēram, gultas veļa, prāvi galdauti u. tml., veļas mašīnā ātri vien satinās ciešā murskulī un izmazgājas nevienmērīgi, tādēļ ieteicams mazgāt vienā reizē nevis tikai lielu veļu vien, bet gan dažāda izmēra.
     
  • Segu un spilvenu pārvalkus pirms likšanas veļas mašīnā apgriež uz kreiso pusi un aizsien vai aizpogā ciet. Šādi tiks izmazgāti visi auduma un segu putekļu nosēdumi, kas parasti sakrājas stūrīšos, turklāt mazajiem veļas gabaliem nebūs iespējams paslēpties lielajos pārvalkos.
     
  • Pirms apģērba likšanas veļas mašīnā jāpārbauda un jāiztīra kabatas, lai, piemēram, kāda aizmirsta lūpu krāsa nesabojātu drēbes un arī veļas mašinu. Turklāt reizēm šādi laimējas atrast arī kādu paslēpušos naudas zīmi.
     
  • Garākas lentes un saites jāsasien stingrā pušķī, lai tās nesamezglotos un nesapiņķerētu pārējo veļu un lai pēc tam nebūtu jācīnās, līdz izdodas vienu veļas gabalu atbrīvot no otra.
     
  • Ja tekstilizstrādājumus saliek veļas mašinā pārāk daudz un cieši, tie saburzās, un pēc tam nākas tos lieku reizi gludināt (gadās, ka dažus vairs pat nav iespējams izgludināt), tādēļ ieteicams velas mašīnu nepieblīvēt.
     
  • Smalku veļu un galdautus labāk tomēr mazgāt ar rokām. Taču, ja šādas veļas ir daudz un laika maz, tad pirms likšanas veļas mašīnā to ievieto speciālā maisiņā. Tādus var nopirkt veikalā vai arī pašūt, piemēram, no nolietotiem baltajiem aizkariem.

 

No žurnāla "100 Labi padomi"

Reklāma
Reklāma