Rekords: 65 gadu vecumā sieviete laidīs pasaulē četrīšus

Agneta ir 65 gadus veca skolotāja, kas dzīvo Berlīnē un pavisam drīz kļūst par pasaulē vecāko sievieti, kas laidīs pasaulē četrīšus. Sievietei ir vēl 13 bērni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Četrīši ir mākslīgās apaugļošanas laikā ieņemti mazuļi. Sieviete izmantoja gan donora spermu, gan donores olšūnas.  Apaugļotās olšūnas tika ieliktas dzemdē un visas arī veiksmīgi ieligzdojās un sāka attīstīties. 

 

Tā kā Agneta nevarēja izlemt, kuru no dzīvotspējīgajiem embrijiem abortēt, tad viņa pieņēma lēmumu iznēsāt visus četrus bērniņus. Pašlaik rit grūtniecības 21. nedēļa. Visi mazuļi ir veseli, lai gan ārsti apgalvo, ka šī ir ārkārtīgi augsta riska grūtniecība ar neparedzamu rezultātu bērniem un mammai. Arī Agnetas pēdējā grūtniecība pirms desmit gadiem ir mākslīgās apaugļošanas rezultāts. Piedzima veselīga meitenīte. Agneta vecākajai meitai pašlaik ir 44 gadi.  Vēl Agnetas ģimenē ir arī tīņa vecuma bērni un septiņi vecāko bērnu mazbērni.  Pavisam Agnetai ir bērni no 5 dažādiem vīriešiem. 

 

Agneta šogad ir nolēmusi doties pensijā, bet, kā skaidro pati sieviete, jūtas enerģijas un spēka pilna, tāpēc vēlas vēl bērnus, kurus varētu audzināt un mīlēt. Viņa savu dzīvi tālāk par tuvākajiem pieciem gadiem neplāno. 

Reklāma
Reklāma

 

Agnetas pieredze ir neparasta, bet mūsdienu modernās medicīnas pasaulē sievietes, kas jau pensijas gados kļūst par mātēm, vairs nav nedzirdēt brīnums. Pašlaik par Agnetas dzīvi tiek veidota dokumentālā filma. Līdz šim pasaulē vecākā sieviete, kas dzemdējusi četrīšus, līdz šim bija 55 gadus veca. Bet pasaules vecākā sieviete, kas laidusi pasaulē bērnu, dzīvo Indijā. Pēdējais mazulis šai mātei piedzima 70 gadu vecumā. 

 

Informācija un ekrānšāviņš no dailymail.co.uk