Kāpēc mēs, sievietes, dažkārt samelojam par orgasmu?

Gandrīz ikviena sieviete vismaz reizi dzīvē ir tēlojusi orgasmu. Kāpēc? ASV psiholoģe Erina Kūpere skaidro, kas daiļā dzimuma pārstāvēm liek tā uzvesties.

Līdz šim bija pilnīgi skaidrs: seksuālo baudu sieviete tēlo pirmām kārtām tāpēc, ka vēlas „uzslavēt” savu partneri kā lielisku mīlētāju un, protams, uzspodrināt viņa pašapziņu.

FOTO: Shutterstock.com

Līdz šim bija pilnīgi skaidrs: seksuālo baudu sieviete tēlo pirmām kārtām tāpēc, ka vēlas „uzslavēt” savu partneri kā lielisku mīlētāju un, protams, uzspodrināt viņa pašapziņu.

Nav noslēpums, ka vīrieši ir egoisti – un vispirmām kārtām tas attiecas uz seksu. Lielākajai daļai no viņiem nekad pat prātā nenāktu doma tēlot baudu savas mīļotās dēļ.

 

Savukārt sievietes tā uzvedas pārsteidzoši bieži – mīlējoties vaid, kunkst un pat skaļi kliedz, izliekoties, ka tieši atrodas kaisles augstākajā punktā. 
Par šādiem dāmu trikiem ir zināms jau sen – jau pirms teju simts gadiem psiholoģijas pētnieki rakstīja „atmaskojošus” rakstus, ka dažas precētās kundzes tikai izliekas, ka mīlas prieki viņām sagādā baudu. Vienīgi – nav zināms, kas ir šādas uzvedības iemesls. 

 

Savukārt ASV psiholoģei Erinai Kūperei ir izdevies atklāt šīs krāpniecības motīvus. Un tas ir ļoti svarīgi, jo neviena cita rīcība nerada tādu plaisu intīmajās attiecībās, kā izlikšanās, ka tev ir orgasms, ja tāda patiesībā nav bijis. 
Diemžēl statistikas dati liecina, ka šādi mēdz uzvesties teju katra sieviete – un ne reizi vien. Savukārt lielākā daļa vīriešu apgalvo, ka viņi ne reizi šādā veidā nav mānījuši savu partneri (tiesa, te jāņem vērā, ka stiprajam dzimumam bauda nav tik viegli notēlojama fizioloģisko īpatnību dēļ). 

Turklāt, ja sieviete nevēlas mīlēties ar šo vīrieti, viņa notēlo orgasmu, lai varētu mierīgu sirdi aizmigt, nevis nodarboties ar mīlas rotaļām. 

Psiholoģe Kūpere ir radījusi „tēlotā orgasma skalu” („Faking Orgasm Scale”), kurā atklājas viņas secinājumi. 
Līdz šim bija pilnīgi skaidrs: seksuālo baudu sieviete tēlo pirmām kārtām tāpēc, ka vēlas „uzslavēt” savu partneri kā lielisku mīlētāju un, protams, uzspodrināt viņa pašapziņu. Savukārt no vīrieša pašapziņas ir atkarīgs arī mikroklimats ģimenē un miers mājās. 

 

Turklāt, ja sieviete nevēlas mīlēties ar šo vīrieti, viņa notēlo orgasmu, lai varētu mierīgu sirdi aizmigt, nevis nodarboties ar mīlas rotaļām. 

Reklāma
Reklāma

Kūperes veiktajā aptaujā, kurā piedalījās 481 sieviete vecumā no 18 līdz 32 gadiem, atklājās interesanta aina: izrādās, ka smaga elpošana un saldkaislas elsas daudzām vājā dzimuma pārstāvēm pašām rada kaisli. 
„Šī stratēģija ir viens no daudzajiem veidiem, kā sievietes paplašina savu seksuālo pieredzi,” komentē psiholoģe. 

 

Tikai salīdzinoši nesen britu pētnieki atklāja, ka, skaļi paužot savas emocijas, sievietes veicina arī attiecīgu vīriešu uzvedību – dzirdot partneres kunkstēšanu un vaidēšanu, uzbudinās arī viņš. 
Tiesa, pētnieki apmulsa, secinot, ka pat īsta orgasma laikā sievietes elsas un kunkstieni var būt kontrolējami. Iepriekš tika domāts, ka skaļas kaisles izpausmes ir instinktīva, nekontrolējama parādība.

 

Attieksme pret viltus orgasmiem un sievietēm, kuras tēlo, nekad nav bijusi labvēlīga. Un tas, ka sieviete sava egoisma dēļ melo par orgasmu, viņu patiesībā diskreditē. 
Taču psiholoģe Erina Kūpere apgalvo, ka uz šo daiļā dzimuma grēciņu nevajadzētu raudzīties tik nosodoši. Un viņa neslēpj, ka jutusies pārsteigta, uzzinot: arī 25 procenti vīrieši atzinušies, ka tēlojuši orgasmu. Kādā veidā viņiem tas izdevies – tam būtu jānoskaidrojas turpmākajos pētījumos. 

 

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti