Paštaisīta olu majonēze

Pašu gatavota majonēze var kļūt par ikdienas vai svētku galda gardumu. Īpaši labi tā garšo olu salātos. 

FOTO: Shutterstock.com

 

Sastāvdaļas:
divi olu dzeltenumi
tējkarote Dižonas vai angļu sinepju,
300 ml eļļas (var izmantot gaišo olīveļļu, rapšu eļļu, citu augu eļļu vai to maisījumu)
1-2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
svaigi spiesta citrona sula
jūras sāls
svaigi samalti baltie pipari. 


Pagatavošana:
Bļodā kuļ olu dzeltenumus, pievieno sinepes, tad, turpina maisīt un  lēnām pievieno aptuveni pusi eļļas. Pēc tam pievieno ēdamkaroti etiķa, un maisot turpina  pievienot eļļu. Noslēgumā pievieno garšvielas, atlikušo etiķi, ja tas ir nepieciešams.
 

Ja majonēze veidojas pārāk bieza, maisīšanas laikā var pievienot kādu pili silta ūdens.

 

Zināšanās dalījās restorāna "Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas