Šausmas! Jēkabpilī zīdaini smagi piekāvušais tēvs izrādījies pedofils

Pirms mēneša Jēkabpils slimnīcā smagi cietušā divus mēnešus vecā zēna tēvs izrādījies pedofils. Tagad zīdainis no slimnīcas izrakstīts un ievietots aprūpes iestādē. Savukārt mazuļa vecāki ar tiesas lēmumu aizturēti.

Jēkabpilī pirms mēneša smagi piekautā zīdaiņa tēvs izrādījies pedofils, atklājusi policija.

FOTO: Shutterstock.com

Jēkabpilī pirms mēneša smagi piekautā zīdaiņa tēvs izrādījies pedofils, atklājusi policija.

 

Pirms mēneša Jēkabpilī par smagu traumu nodarīšanu savam divus mēnešus vecajam dēlam tika apcietināti abi viņa vecāki - 1990. gadā dzimusī bērna māte un 1985. gadā dzimušais tēvs. Tagad smagi cietušā mazuļa lietā atklājušies jauni fakti, raksta portāls jekabpilslaiks.lv. 

Izrādās, ka bērna tēvs jau iepriekš tiesāts četras reizes, pēdējo reizi – par netiklām darbībām ar mazgadīgo. Šo faktu apliecināja Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis. Viņš piebilda, ka mazuļa tēvs pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvots jau kādu laiku atpakaļ. 
      
Divus mēnešus vecais zīdainis, par kura fizisko iespaidošanu apcietināti viņa vecāki un kurš no smagajām traumām ārstējās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, nesen izlaists no slimnīcas un pārvests uz aprūpes iestādi. Slimnīcā pavēstīja, ka mazuļa veselības stāvoklis ir pietiekami labs, lai viņam nebūtu nepieciešama akūta palīdzība slimnīcā. Pļaviņu novada bāriņtiesa apstiprina, ka bērns ir pārvests uz aprūpes iestādi, bet neizpauž, uz kuru, bilstot, ka tā ir konfidenciāla informācija. Bāriņtiesa atklāj, ka uz mazuļa aprūpes tiesībām pretendē kāds no viņa tuviniekiem, bet pagaidām bāriņtiesa nav gatava zīdaini nodot ģimenē, jo viņam ir nepieciešama ilgstoša rehabilitācija speciālistu uzraudzībā, ko pašlaik nodrošina aprūpes iestāde, raksta jekabpilslaiks.lv. 

 

Jau ziņojām, ka 25. martā Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tika nogādāts kāds divus mēnešus vecs zīdainis, kam mediķi konstatēja smagas traumas. Vēlāk mazulis tika pārvests uz bērnu slimnīcu Rīgā. 

25.februārī Jēkabpils policijas iecirkņa darbinieki pēc Jēkabpils bāriņtiesas lūguma veica kādas ģimenes apsekošanu. Tās gaitā tika nolemts bērnu kopā ar vecākiem nogādāt Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kur Uzņemšanas nodaļā tika konstatēts, ka bērnam ir nodarīti smagi miesas bojājumi. Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu policija aizturēja viņa vecākus. 

 

Reklāma
Reklāma

Minētā ģimene apmēram pirms diviem mēnešiem bija pārcēlusies uz dzīvi Jēkabpilī no Pļaviņu novada. 

Saistībā ar notikušo pret bērna vacākiem sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174. panta 2. daļas - par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo. Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. 

 

Avots: www.kasjauns.lv