Diemžēl jaunnedēļ atkal kļūs vēsāks, bieži gaidāmi nokrišņi, arī sniegs

Marta beigās un aprīļa sākumā laika apstākļus Latvijā noteiks aktīvu ciklonu darbība – katru dienu ir gaidāmi nokrišņi, turklāt atsevišķās dienās tie būs pat ilgstoši un intensīvi. Jā, aizvien jāraksta „nokrišņi”, jo marta pēdējās dienās un aprīļa sākumā aizvien vēl mūsu reģionā valdīs salīdzinoši vēsas gaisa masas un pastāv augsta varbūtība, ka snigs, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jaunnedēļ gaidāms ne vien lietus, bet arī sniegs.

FOTO: Shutterstock.com

Jaunnedēļ gaidāms ne vien lietus, bet arī sniegs.

Piektdien, sestdien un svētdien no dienvidrietumiem, dienvidiem pāri Latvijai lēnām virzīsies mākoņu un nokrišņu zona, tomēr arī siltas gaisa masas, līdz ar to gaidāms ilgstošs lietus. Naktīs nepiesals, tomēr arī dienas laikā gaisa temperatūra nebūs ļoti augsta - piektdien dienvidaustrumu rajonos, vēl uzspīdot saulei, tā paaugstināsies līdz +12...+13 grādiem, bet turpmākajās dienās nav gaidāma virs +10 grādiem. Vējš šajās dienās būs lēns līdz mērens.

 

Nākamajā nedēļā aktīvi cikloni no Atlantijas okeāna virzīsies pār Eiropas ziemeļu daļai. Arī mūsu reģionā tie nesīs gan daudz mākoņu un nokrišņu, gan arī brāzmainus vējus. Turklāt aprīļa sākumā vējš iegriezīsies pat no ziemeļrietumiem, līdz ar to atkal gaidāma vēsāku gaisa masu ieplūšana – naktīs daudzviet atkal piesals, bet dienas laikā maksimālā temperatūra lielākoties pieturēsies vien +3...+8 grādu robežās. Līdz ar to par nokrišņiem jāsaka, ka ne vien līs, bet arī snigs.

Reklāma
Reklāma

 

Mazliet ieskatoties tālākās laika apstākļu prognozēs, lai atbildētu uz jautājumu, kas mūs sagaida Lieldienu brīvdienās, jāsaka, ka tas varētu būt periods, kad laika apstākļi sāks mainīties, un Latvijā atkal pakāpeniski atgriezties siltums, tomēr pirmās svētku dienas vēl būs vēsas, ievērojami siltāks varētu kļūt tikai pēc Lieldienām. Laika apstākļus vēl aizvien noteiks ciklonu darbība, līdz ar to gaidāmi arī nokrišņi.