Sabiedrībā zināmi cilvēki piedalās Pasaku priekšā lasīšanas iniciatīvā

Mārtiņš Vilsons, Jānis Skutelis, Marija Bērziņa un daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki ir iesaistījušies Pasaku priekšā lasīšanas iniciatīvā, ko organizē "Mammamuntetiem.lv" un kuras mērķis ir mudināt vecākus pēc iespējas biežāk lasīt saviem bērniem priekšā pasakas.

LR izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile ierunā vācu tautas pasaku Minhenes nosaukuma rašanās.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

LR izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile ierunā vācu tautas pasaku "Minhenes nosaukuma rašanās".

„Pasakas lasīt priekšā ir nozīmīgi vairāku iemeslu dēļ. Tas ir brīdis, kad pieaugušais var vērtīgi un jēgpilni pavadīt laiku kopā ar bērnu: vienam ir dota iespēja mācīties sadzirdēt, otram – izteikties,” uzsver LR izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. „Tā ir iespēja pārrunāt priekšā izlasīto, kā arī attīstīt bērna prasmes analizēt dzirdēto. Klausoties pasakas, bērns paplašina savu vārdu krājumu, līdz ar to arī bagātina savu valodu. Paldies katrai iniciatīvai, kas sekmē vecāku iesaistīšanu bērnu lasītprieka veicināšanā, jo tas ir lielisks atbalsts izglītības sistēmai kopumā – prasmīgas, radošas un atvērtas sabiedrības veidošanā.”

 

„Mammamuntetiem.lv” uzrunāja sabiedrībā zināmus cilvēkus ar lūgumu ierunāt kādu cittautu pasaku. Paldies ikvienam, kurš atsaucās uz šo iniciatīvu, – aktieriem Marijai Bērziņai, Madarai Botmanei, Aijai Dzērvei, Zanei Daudziņai, Mārtiņam Vilsonam, Kasparam Pūcem, Andrim Bulim, Laurim Subatniekam; komiķim Jānim Skutelim; TV un radio personībām Agnesei Drunkai, Baibai Sipeniecei-Gavarei, Ansim Klintsonam, Haraldam Burkovskim; dziesminiekam Kārlim Kazākam; diriģentam Intam Teterovskim; mūziķiem Jurim Kaukulim un Ingum Ulmanim; dziesminiekam un komiķim Ērikam Lokam; LR izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei. Šobrīd visas pasakas var noklausīties portālā „Pasakas.net”.

   

Andris Bulis                                          Ints Teterovskis                                Juris Kaukulis ar ģimeni

  

Mārtiņš Vilsons                                    Zane Daudziņa                                  Ēriks Loks

 

„Mammamuntetiem.lv” un „Pasakas.net” veiktais pētījums liecina, ka vismaz 46,4% tēvu un 29,8% mammu saviem bērniem lasa priekšā nepietiekami bieži; priekšā vispār nelasa 19,6% tēvu un 7,9% mammu; tikai dažas reizes mēnesī lasa 26,8% tēvu un 21,9% mammu.*

Reklāma
Reklāma

 

Par godu šai iniciatīvai no 27. līdz 29. martam t/c „Spice” un organizācija „Mammamuntetiem.lv” rīko Pasaku festivālu, kurā ikviens mazais un lielais pasaku cienītājs varēs iesaistīties radošajās darbnīcās, veidojot savas pasaku grāmatas, pasaku varoņus, un pat pārtapt par kādu pasaku tēlu. Informācijai par Pasaku festivālu seko līdzi „www.spice.lv”.

 

*Aptauja veikta „Draugiem.lv”, un tajā piedalījušies 1044 (373 tēti un 671 mamma) respondenti vecumā no 20 līdz 60 gadiem (vecāki (tēti, mammas), kuru apgādībā ir vismaz viens bērns). 


Organizē:

            

Atbalsta: