Divu lesbiešu uzaudzināta un mīlēta meita iestājas pret viendzimuma laulībām

"Divas mammas nevar aizstāt tēti un esmu pret geju laulībām," saka 31 gadu veca sieviete, kura uzdrīkstējusies publiski paust viedokli par to, vai geju pāriem vajadzētu audzināt bērnus. Viņas māte aizgāja no tēta, lai dzīvotu kopā ar sava dzimuma mīļoto.

Geju kopiena, es esmu jūsu bērns. Mātes draudzene izturējās pret mani kā pret savu meitu, un esmu audzināta ļoti liberāli, progresīvi. Taču nedrīkst uzskatīt, ka divas mammas ir tas pats, kas tētis un mamma.

FOTO: Shutterstock.com

Geju kopiena, es esmu jūsu bērns. Mātes draudzene izturējās pret mani kā pret savu meitu, un esmu audzināta ļoti liberāli, progresīvi. Taču nedrīkst uzskatīt, ka divas mammas ir tas pats, kas tētis un mamma.

Hītera Barvika ir 31 gadu veca amerikāniete, kuru kopš mazām dienām audzināja divas mīlošas sievietes - viņas bioloģiskā māte kopā ar savu partneri, arī sievieti. Hīteras mamma aizgāja no viņas tēva, kad meitenei bija 3 gadi. "Viņš gan arī nebija nekāds labais papucītis un vairs mani neuzmeklēja, taču tēva neesamību esmu izjutusi visu mūžu. Un divas mīlošas mātes nespēja aizstāt tēvu," saka Barvika.
 

Viņa uzrakstījusi spēcīgu publikāciju blogu vietnē "The Federalist", kas izsaukusi plašu ažiotāžu geju un lesbiešu kopienās. Pati Barvika, kurai šobrīd ir 31 gads, vēl pirms desmit gadiem bija kaismīga geju laulību aizstāve, taču nu analizē, ko bērna psihei nodara viena dzimuma vecāki un vai divas mātes var aizstāt tēvu ģimenē. "Nevar," viņa raksta, "un tas nebeidz sāpēt".
 

Foto: Hītera dalās pārdomās, kā tas, ja tevi audzina divas mammas.

 

Tēva figūras neesamība esot radījusi milzīgu caurumu viņas dvēselē. Viņa mīlējusi mātes partneri sievieti, taču bērnībā katru dienu sāpējis, ka blakus nav vīrieša dzimuma cilvēks, kas par viņu rūpētos. Pat neskatoties uz faktu, ka bioloģiskais tēvs pēc vecāku šķiršanās "nozudis pavisam", Barvika uzskata, ka, bērnam augot, ir svarīgi, lai ģimenē būtu gan sievietes, gan vīrieša enerģētika.
 

"Geju kopiena, es esmu jūsu bērns. Mātes draudzene izturējās pret mani kā pret savu meitu, un esmu audzināta ļoti liberāli, progresīvi. Taču nedrīkst uzskatīt, ka divas mammas ir tas pats, kas tētis un mamma, jo tā tas nav," viņa raksta, balstoties savā pieredzē. Uzrunājot Ziemeļkarolīnas geju un lesbiešu kopienu, Hītera atļaujas runāt daudzu viendzimuma pāru bērnu vārdā: "Daudziem no mums, jūsu bērniem, patiesībā sāp".
 

Reklāma
Reklāma

Pati Hītera ir četru bērnu māte, un uzskata, ka ar "divu mammu traumu" spējusi tikt galā tikai tāpēc, ka pievērsusies Dievam. Kristietībā viņa atradusi atbildes uz saviem jautājumiem,  un draudzē arīdzan sastapusi savu mīlestību, kurš kļuva par viņas vīru. "Esmu piedevusi savam tēvam, ka viņš tik viegli no manis atteicās. Manī nav arī rūgtuma pret mammu un viņas mīļoto, taču esmu ļoti mocījusies, kad sastapu savu cilvēku. Biju augusi viendzimuma attiecību modelī un galīgi nesapratu, kā jāveido attiecības ar vīrieti," rezumē Barvika.

 

Avots: www.kasjauns.lv