Piecu bērnu mamma: Pēdējās dzemdības ilga 2 minūtes

 Lai arī saka, ka savas dzemdības nogulēt nav iespējams, tā gluži nav. Ir dažas sievietes, kurām radības notiek tik ātri un viegli, ka nogulēt tās ir vienkāršāk par vienkāršo.

Visa laimīgā ģimene kopā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visa laimīgā ģimene kopā.

 
Sidnejiete Marija Jorgensa (35) ir viena no tādām veiksminiecēm. Viņa ir 5 bērnu mamma un katrs nākamais mazulis pasaulē nācis arvien straujāk.

2008. gadā pirmais bērns Marijai piedzima slimnīcā.  Ar dīvainām sajūtām vēderā viņa devās pakonsultēties, vai dzemdības jau ir sākušās.  Nebija ne sāpju, ne kontrakciju, nebija nogājis arī ūdens, kas ir viena no pazīmēm, ka mazulis drīz dzims.  Pēc 12 minūtēm pasaulē ar vienu kontrakcijas spiedienu nāca dēls Maksis. Vecmātes dzemdību vēsturē ierakstīja, ko kopējais dzemdību laiks bijis 2 stundas.
 



Nākamie divi bērni piedzima mašīnā. 2010. gadā meitiņa Ava piedzima 90 minūšu laikā, kamēr vīrs sievu veda uz slimnīcu. „Tiklīdz sajutu, ka ir sajūta, ka jāspiež, ar vīru steidzāmies uz mašīnu, lai brauktu uz slimnīcu, bet nepaspējām. Es nepaspēju novilkt bikses, kad bērns jau bija tajās iekritis,” atceras sieviete. Kad vīrs palīdzēja sievai nostīvēt apģērbu, tajā viņš atrada mazo Avu. Mērija turklāt piedzima tā saucamajā „Laimes krekliņā” jeb ar visu augļūdens pūsli, kas pat nebija pārplīsis dzemdību laikā. Meitenīte neraudāja, bet viņa bija dzimusi dzīva un pilnīgi vesela. Pāris pasēja uz slimnīcu laikā un mazulīti no laimes krekliņa atbrīvoja.
 

 

Reklāma
Reklāma

2011. gadā Sjenna  nāca pasaulē 50 minūšu laikā. Arī tas notika mašīnā.  Šoreiz vīrs paspēja saķert bērniņu pats.
 
Kad bija gaidāmas ceturtā bērna dzemdības, pārim jau bija skaidrs, ka uz slimnīcu viņi nepaspēs un steigties uz mašīnu arī nav jēgas. Pāris gatavojās dzemdībām mājās. Mazā Mila piedzima 10 minūšu laikā vannasistabā uz grīdas. Līdz gultai Marija tikt nepaspēja. „Es cepu cepumus, kad sajutu, ka man vajag uz tualeti. Aizgāju uz vannasistabu, apsēdos uz poda un sapratu, ka tās ir dzemdības. Turpat uz grīdas piedzima mūsu ceturtais bērns.  Vīrs tik vien kā paspēja atnest dvieļus, lai bērnam nebūtu jāguļ uz plikām flīzēm”.
Pēdējais bērns – Sjenna, nāca pasaulē 2 minūšu laikā. Arī viņa piedzima laimes krekliņā, ko vecāki jau prata noņemt paši.  Visi bērniņi ir piedzimuši veseli, ņipri un laimīgi.
 

Nevienu dzemdību laikā Marija nejuta dzemdību priekšvēstnešus, sāpes, izteiktas kontrakcijas. „Draugi joko, ka gadījumā mēs gribēsim vēl kādu bērnu, tas var piedzimt, kamēr es guļu. No rīta es atradīšu zem segas jau gatavu bērniņu,”  stāsta Marija.
 
 
 Informācija un ekrānšāviņš no dailymail.co.uk