Latvijas Nacionālā opera aicina 9. – 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā „Ceļojums uz operu 2015”

Lai veicinātu izpratni par operas mākslu, jau otro gadu Latvijas Nacionālā opera aicina 9. – 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā „Ceļojums uz operu”, kura galvenās tēmas ir digitālie risinājumi operā un itāļu opermūzikas ģēnijs Džakomo Pučīni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Itāļu opermūzikas ģēnija Džakomo Pučīni daiļradei veltīts  Rīgas Operas festivāls Viva Puccini!, tādēļ Latvijas Nacionālā opera aicina jauno paaudzi iepazīt komponista daiļradi, atbildot uz āķīgiem jautājumiem. Savukārt radošajā uzdevumā aicinām jauniešus izteikt savu redzējumu par digitālā laikmeta iespējām  Latvijas Nacionālās operas darbā.
 

8. aprīlī LNO paziņos 30 labāko atbilžu autorus – otrās kārtas dalībniekus, kas 19. aprīlī tiks aicināti uz Latvijas Nacionālo operu, lai iepazītu Baltā nama vēsturi un šodienu, piedalītos sarunā par digitālajiem risinājumiem operā, kā arī noskatītos Džakomo Pučīni operas „Madama Butterfly” izrādi.


Otrās kārtas dalībnieki līdz 11. maijam iesniegs LNO esejas par redzēto izrādi. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti Rīgas Operas festivālam veltītajā preses konferencē jūnija sākumā (datums tiks precizēts). Divu labāko eseju autori saņems planšetdatorus no LNO galvenā patrona „Lattelecom”, bet 3. līdz 7. vietas ieguvēji – ielūgumus uz Latvijas Nacionālās operas izrādēm.

Konkurss „Ceļojums uz operu” risinās jau otro reizi. Pagājušajā gadā tas guva lielu atsaucību, aptverot dalībniekus no visas Latvijas. Plašāka informācija par konkursu un pirmās kārtas anketa pieejama LNO mājas lapā.

Reklāma
Reklāma