Pieci atjautīgi ieteikumi izlietoto tējas maisiņu izmantošanai

Būt taupīgam, ekoloģiskam un praktiskam ir moderni. Saimniecībā lieti noder arī izmantotie tējas maisiņi. Pieci risinājumi, kā izlietotu tējas maisiņu vēlreiz likt lietā.

Zināms, ka tējas maisiņš uz nogurušām acīm lieliski atgriež tām mirdzumu.

FOTO: Shutterstock.com

Zināms, ka tējas maisiņš uz nogurušām acīm lieliski atgriež tām mirdzumu.

 

Ādas problēmu risināšana
Zināms, ka tējas maisiņš uz nogurušām acīm lieliski atgriež tām mirdzumu. Bet tikpat efektīvi tas ir izmantojams ādas problēmu risināšanai. Skrāpējumi, kukaiņu kodumi, apsārtums, nieze, nelieli iekaisumi ļoti labi tiek dziedēti, ja uz tiem uzliek vēsu, mitru melnā tējas maisiņu uz 15 minūtēm. Melnā tēja satur vielas, kas samazina iekaisīgus procesus, apsārtumu un tūsku. To var izmantot ari nelielu pigmentācijas pleķu balināšanai, pret herpēm un tumšiem lokiem zem acīm.


Pret smaku apavos
Uz radiatoriem labi izžāvētu tējas maisiņu ieliec apavos. Tas uzsūc gan lieko mitrumu, gan noņem nēsātu apavu tipisko smaku. Noliekot tālajā plauktā nesezonas apavus, saliec tajos izlietotus un sausu tējas maisiņus.


Netīru trauku mazgāšana
Ļoti netīrus un apkaltušus traukus būs vieglāk nomazgāt, ja tos iemērc uz nakti izlietnē, kurā peldēs pāris melnās tējas maisiņi. Par ķīmisko trauku mazgāšanas līdzekli nebūs jāizmanto!

 

Pret grauzējiem
Tējas maisiņi nepatīk pelēm, kukaiņiem un zirnekļiem. Melnās tējas aromāts tiem nešķiet tīkams, tāpēc skapīšu stūros un zem skapīšiem salieciet izlietotus tējas maisiņus. Ik pēc kāda laika tie jānomaina pret svaigiem.

 

Pret smaku ledusskapī
Tējas maisiņus var ielikt ledusskapī. Tie uzsūks ēdienu smakas un izplatīs patīkamu smaržu. Turklāt maisiņi uzsūks lieko mitrumu un uzturēs pareizo mitruma līdzsvaru ledusskapī.

Reklāma
Reklāma