Izskaidro man! 100 īsti bērnu jautājumi par kutelīgu tēmu

Jauna grāmata “Izskaidro man!” palīdz atbildēt uz bērnu jautājumiem par pubertāti, mīlestību un seksu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Kāpēc cilvēki bučojas? Vai mīlējoties katru reizi dabū bērnu? Vai bērns vēderā var purkšķināties? Kas ir kibersekss?” Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par ķermeni un pubertāti, mīlestību un seksualitāti turpmāk varēsiet meklēt jaunajā dzimumaudzināšanas grāmatā “Izskaidro man!”, ko nupat izdevis Jāņa Rozes apgāds.

 

Vācu autore Katarīna fon der Gatena ikdienā strādā par dzimumaudzināšanas skolotāju un stundās zinātkāri skolēni viņai uzdod dažādus, arī diezgan kutelīgus jautājumus. Skolotāja uz tiem centusies atbildēt vienkārši, atklāti un iejūtīgi, bet pērn svarīgākos apkopojusi krājumā, kur tos  papildina jautras, asprātīgas un pārdomas raisošas ilustrācijas, ko radījusi Anke Kūla. Šī nav parasta izglītojoša grāmata, varbūt tieši tāpēc tik aizraujoša, smieklīga un svarīga. 

 

Reklāma
Reklāma

“Mūsdienās bērni ar seksualitātes tēmu sastopas daudz biežāk, nekā iepriekš. Viņi tver pasauli ar vaļējām acīm un ausīm, redz apakšveļas reklāmas autobusu pieturās un dažādus izaicinošus attēlus internetā. Līdz ar to pastāv arī lielāka iespēja palikt vienatnē ar šiem jautājumiem. Mums, pieaugušajiem, ne vienmēr ir skaidrs, kā to risināt. Taču daudzie jautājumi var būt labs pamats atklātai sarunai,” norāda grāmatas autore Katarīna fon der Gatena. Viņa ir studējusi speciālo pedagoģiju, ieguvusi dzimumaudzināšanas skolotājas izglītību un vada izglītojošas nodarbības bērniem un jauniešiem. Ikdienā viņa ir arī sieva un mamma daudzbērnu ģimenei Bonnā. Māksliniece Anke Kūla strādā par ilustratori mākslinieku apvienībā LABOR Frankfurtē. Viņa ilustrējusi vairākas grāmatas un saņēmusi Vācijas Jaunatnes literatūras balvu. Grāmatu no vācu valodas tulkojusi Inga Karlsberga. 
Grāmata ir pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā “Jānis Roze”. 

 

 

Ieskaties: www.jr.lv