Vai visām sievietēm jāuztraucas par policistiskām olnīcām?

Policistiskas olnīcas jeb PCO ir diezgan izplatīta mūsdienu sieviešu ginekoloģiska saslimšana. Sieviete ir satraukusies, ka ārsts, kas USG konstatējis policistiskas olnīcas, secinājis, ka tas ir normāli, bet tomēr nosūtījis uz audzēju marķieru analīzēm. Vai ir iemesls uztraukties? 

PCO katrā sievietes vecuma posmā jāvērtē atšķirīgi

FOTO: Shutterstock.com

PCO katrā sievietes vecuma posmā jāvērtē atšķirīgi

Rakstu sēriju "Viss par sievietes intīmo veselību" atbalsta Lactacyd Pharma

 

Atbild Capital Clinic Riga ginekoloģe, dzemdību speciāliste Ilona Kampara

"Lai varētu spriest par šo jautājumu, svarīgi zināt sievietes vecumu, vai ir bijušas grūtniecības un dzemdības, vai arī tiek plānota grūtniecība, vai tiek lietota hormonālā kontracepcija un vairāki citi jautājumi, ko ginekologs uzdotu konsultācijas laikā.

Ja tiek lietota hormonālā kontracepcija, policistiskas un palielinātas olnīcas ir norma. Ja tā ir jauna sieviete, kura plāno, bet kurai neiestājas grūtniecība, tad jāvērtē citādi - jāveic ultrasonogrāfijsa izmeklējumi , jānosaka hormonu līmenis asinīs.

Ja olnīcas ir izteikti palielinātas, tad var veikt to laproskopisku samazināšanu. Savukārt, ja sieviete ir vecumā, kad tuvojas menopauze, un viņai ir policistiskas olnīcas - izmēros lielas, tad var veikt onkomarķieru izmeklējumu un lemt par operatīvo terapiju. Pastāv vairākas mūsidenīgas metodes, ko pielieto sieviešu ārstēšanā policistisku olnīcu gadījumos, tikai šī ārstēšana atkarīga no daudziem faktoriem, un risinājums katrai sievietei būs individuāls." 

 

REKLĀMA

Reklāma
Reklāma


Jūties pārliecināta ar Lactacyd Pharma

Lactacyd Pharma piedāvā intīmās kopšanas līdzekļu klāstu, kas ir lieliski piemēroti ikdienai,  kā arī svarīgiem brīžiem, piemēram, grūtniecības laikam un pēcdzemdību periodam. Intīmās kopšanas līdzekļi ir izstrādāti tā, lai tie atbilstu ikvienam sievietes dzīves svarīgajam posmam.
 

Lactacyd Pharma sensitive
Piemērots ikdienas lietošanai, kā arī nedaudz iekaisušai un jutīgai intīmai zonai, jo tam ir pielāgots pH līmenis un formula, kas bagātināta ar bioloģisko pienskābi.
 

Lactacyd Pharma ar antibakteriālu iedarbību
Stiprina intīmās zonas dabiskās aizsardzības spējas. Tas satur dabīgas antibakteriālas vielas, kas palīdz novērst baktēriju vairošanos, kā arī izvairīties no infekcijām un nepatīkama aromāta. Īpaši piemērots grūtniecības laikā, pēcdzemdību periodā un menstruāciju laikā. To var izmantot arī paaugstināta riska situācijās, piemēram, intensīvi sportojot, peldot vai nēsājot cieši pieguļošu apģērbu.
 

Lactacyd Pharma ar mitrinošu iedarbību
Nodrošina ilgstošu intīmās zonas ādas barošanu un mitrināšanu. Pateicoties tā unikālajai  formulai  L2G-complexTM (satur: pienskābi, gliceriloleātu un glicerīnu) tas palīdz atjaunot un pastiprināt delikātās intīmās zonas ādas dabīgo hidrolipīdu slāni. Ieteicams lietošanai menopauzes laikā un pēc tās, kā arī, lai mazinātu sausuma sajūtu intīmajā zonā grūtniecības laikā vai lietojot medikamentus.

Produkti pieejami aptiekās.