Iemāci mazajai jaunkundzei izgatavot skaistus auskarus, klipšus un ķēdītes kuloniņus

Bērnu universitātes "Princešu studijas" radošo nodarbību vadītāja Ella Pella nodarbībā mācīja jaunajām dāmām, kā pagatavot neparastus un skaistus auskarus un klipšus, kurus var izmantot arī, kā ķēdītes kuloniņu. Lūk, pamācība, kā to vari izdarīt mājās arī tu!

Lūk, kā skaisti rotājas meitenes ar tikko pašas gatavotiem auskariem. Foto: Ella Ruicēna.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lūk, kā skaisti rotājas meitenes ar tikko pašas gatavotiem auskariem. Foto: Ella Ruicēna.

Tev būs nepieciešams:

Knaibles:
* Plakanās knaibles, stieples iztaisnošanai;
* Griežamās knaibles, liekās stieples daļas nogriešanai;
* Apaļās knaibles, cilpiņas izveidei.

Izejmateriāli:
* Papīra saspraudes vai stieple;
* Pērlītes un pērlīšu cepurītes;
* Auskaru āķi vai klipši, aukla vai ķēdīte.



1. Solis Iztaisno papīra saspraudi.

2. Solis Atkarībā no tā, cik daudz un cik lielas pērlītes vērsi, nogriez liekos stieples galus.

3. Solis Apakšējo cilpiņu izveido ar apaļajām knaiblēm. Mazai cilpiņai būs nepieciešama 1,5cm stieples.

4. Solis Uzver pērles uz stieples un pārliecinies, lai izveidotā cilpiņa būtu pietiekami lielai, lai pērlītes nenoslīdēto no stieples.

5. Solis Izveido augšējo cilpu, kura noturēs pērles vietā un pie kuras liksi auskaru āķi vai klipsi, vai kaklarotas aukliņu! Auskaru āķi vari uzvērt pirms līdz galam aizloki augšējo cilpiņu.*

Pērlīšu daudzumu un izmēru vari izvēlēties pēc savas gaumes un vajadzībām! Lai tavi auskari vai ķēdītes kuloniņš būtu vēl skaistāks, pērlītei var pievienot rotājošas "cepurītes" vai pārkrāsot to ar savu mīļāko nagu laku!

 

Ļaujies fantāzijai un radi sev atbilstošas rotas!

* Vari atvērt arī auskaru āķa cilpiņu, lai uz tā varētu uzvērt rotiņu. Cilpiņas atver virzienā uz sevi vai no sevis, lai neizstaipās apļa forma un nezūd metāla izturība. Vari izmantot arī riņķīti kā savienojuma detaļu. 

Pamācību sagatavojusi mammamuntetiem.lv Bērnu universitātes “Princešu studijas” vadītāja Ella Ruicēna.

Vēl daudz citu interesantu lietu Tu vari iemācīties Bērnu Universitātes nodarbībās. "Princešu studijām" piesakies šeit! 

Reklāma
Reklāma

Tuvākās nodarbības: 25. marts.

Foto: Ella Ruicēna.

 

Mammamuntetiem.lv Bērnu universitāteKas ir Bērnu universitāte un Princešu studijas

Ģimeņu organizācijas mammamuntetiem.lv un nodibinājuma “Fonds Mammām un Tētiem” radīts sākumskolas vecuma bērnu interešu izglītības centrs, kas vērsts uz individuālo talantu attīstību un skolēnu priekšstatu un izpratnes veidošanu šobrīd un nākotnē aktuālākajās profesijās un jomās. Princešu studijās galvenais akcents likts uz visdažādāko rokdarbu apguvi un fantāzijas attīstīšanu, mācoties pašrocīgi darināt rotaslietas, apģērbus, telpu dekorus, dāvanu iesaiņojumus un dažādas mājsaimniecības lietas – arī no otrreizējās pārstrādes materiāliem. Princešu studijās apgūst arī pieklājības normas un etiķeti. 

Bērnu universitātes atbalstam

Bērnu universitātes darbības nodrošināšanai piesaistām dažādus uzņēmumus, kas vēlas sava uzņēmuma tēlu saistīt un ir līdzatbildīgi par Latvijas bērnu un jauniešu izglītošanu. Ikviens, kurš atbalsta Bērnu universitātes ideju, aicināts ziedot jebkāda apjoma līdzekļus nodibinājumam “Fonds Mammām un Tētiem”, kam ir piešķirts sociālā labuma statuss, ar norādi “Bērnu universitātei”. Lai uzzinātu vairāk par sadarbību un atbalstu, raksti fonds@mammamuntetiem.lv.

 

Mūsu īpašais Bērnu universitātes “Princešu studiju” atbalstītājs ir “Pērļotava”.

Pērļotava pērļu interneta veikals

Latvijā lielākais uzņēmums, kurš nodarbojas ar rotaslietu un tās furnitūras izplatīšanu jau vairāk kā desmit gadus. Pie mums var iegādāties visu nepieciešamo rotaslietu pagatavošanai: akmentiņus, aizdares, auskaru āķus, auklas, stieples, gumijas, un citus dekoratīvos elementus,gan no metāla,gan no sudraba. Piedāvājam arī gatavas rotas no dabīgiem un mākslīgiem akmeņiem, sudraba rotaslietas, bižutēriju, rotaslietu statīvus, instrumentus rotaslietu gatavošanai, filcu, fimo plastiku dāvanu maisiņus....nu īsta pērļu lāde! Ienāc www.perlotava.lv.