Desmit grima padomi izcilam selfijam

Grima māksliniece Dita Grauda  iesaka, kā visveiksmīgāk sagatavoties izcila selfija jeb pašbildes uzņemšanai. 

Ditas Graudas selfijs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ditas Graudas selfijs

Ikdienā Dita Grauda strādā ar Latvijas labākajiem stilistiem, fotogrāfiem, pasniedz grima lekcijas un veido modes fotosesijas modelēm, žurnāliem un slavenībām. Viņa atgādina: „Selfijs jeb pašbilde ir ne vien attēls, ko publicē sociālajos tīklos, bet arī tava bilžu dienasgrāmata, kurā redzi sevi no malas, kas citā veidā nav iespējams. 
 

Foto pieprasa spilgtumu grimā
Fotogrāfijā grims izskatās gaišāks nekā dzīvē, tāpēc, lai sanāktu ideāls selfijs, veido spilgtāku make-up. Īpaši tas attiecas uz uzacīm un sejas formas veidošanu. Uzacis vari uzkrāsot mazliet spilgtākas, savukārt sejai obligātas ir vaigu ēnas – matēts bronzas pūderis, ko klāj zem vaigu kauliem un sejas sānu daļās. Ja vēlies vizuāli sašaurināt seju, uzklāj to arī uz kakla. Vaigu sārtums sejai piešķirs svaigumu – izmēģini persiku rozā toni, kas der gandrīz ikvienai sejas krāsai!
 

Izteiksmīgas acis vai košas lūpas?
Izvēlies savu grima akcentu – izteiksmīgas acis vai košas lūpas. Izvēloties tumšākas acis, bet lūpas saglabājot gaišos toņos, izskats būs seksīgāks. Turpretim, izceļot lūpas, piemēram, ar sarkanu lūpu krāsu, izskatīsies glamūrīgāk un vieglāk panāksi wow efektu. Izvairies no pārāk blāvām lūpu krāsām, kas padarīs izskatu pelēcīgu, vai pārāk tumšām un matētām lūpu krāsām, kas tev liks izskatīties par pāris gadiem vecākai, turklāt vizuāli sašaurinās lūpas.
 

Acis – viens no būtiskākajiem fokusa punktiem
Lai acis izskatītos lielas un izteiksmīgas, pirms tušas uzklāšanas, skropstas atliec ar speciālu skropstu atliecēju. Satver skropstas pie to saknītēm un paturi atliecēju pāris sekundes.


Viegls un dabisks spīdums
Viedtelefonu priekšējās kameras, ar ko visbiežāk tiek uzņemti selfiji, kļūst arvien labākas un labākas. Tas nozīmē, ka uzņemtajās fotogrāfijās būs skaidrāk redzamas tava grima detaļas. Tādēļ, ja tev ir taukaina vai jaukta tipa sejas āda, nopūderē to pirms uzņem foto. Vieglu un dabisku spīdumu vari iegūt ar gaismu atstarojošu pūderveida produktu jeb highlighteri, ko klāj virs vaigu kaula un deguna centrā.
 

Neaizmirsti par kakla zonu!
Izmantojot zibspuldzi, ir ļoti svarīgi, lai ādas tonis neatšķirtos no kakla un sejas krāsas, tāpēc vienmēr tonālā krēma toni piemeklē dienas gaismā, to izmēģinot uz kakla līnijas. Ja tonis sakrīt ar ādas krāsu, tas ir īstais. Atceries, ka tieši balts fons attēlā atspoguļos tavu īsto ādas toni.
 

„Nē” izspūrušiem matiem!
Pirms fotografēšanās pārliecinies, vai tava frizūra nav pārlieku izspūrusi. Mazos matiņus nolīdzināt palīdzēs matu laka vai krēmveida matu produkti. Lai mati izskatītos veselīgi un mirdzoši, izmanto speciālu spreju. 
 

Reklāma
Reklāma

Smaidi un izvairies no dubultzoda!
Zodu nolaid uz leju un seju mazliet pastiep uz priekšu. Tādējādi tā izskatīsies slaidāka, un neveidosies dubultzods. Lai izvairītos no pārāk plaša smaida, ierastā cheese vietā izmēģini teikt money vai arī aizliec mēli aiz zobiem. Tādējādi panāksi vieglu un maigu smaidu. 
 

Atrodi savu ideālo leņķi
Varbūt esi jau ievērojusi, ka ir bildes, kurās izskaties labāk nekā citās. Tas tādēļ, ka katram cilvēkam ir sava labā un “sliktā” sejas puse, ko ieteicams ņemt vērā fotografējoties. Iesakām patrenēties pie spoguļa vai arī uztaisīt pāris selfijus no vienas un otras puses, izvēlēties labāko rezultātu un turpmāk fotografējoties vienmēr 
 

Holivudas zvaigznes zina labāk!
Arvien biežāk viedtelefoni ļauj attēlu uzņemšanai izmantot balsi vai plaukstas mājienu, kas ļauj uzņemt ne tikai portretus, bet arī fotogrāfijas pilnā augumā. Šādiem attēliem izmēģini sen izkoptu Holivudas slavenību pozu – gurni un pleci iegriezti sānis, roka uz gurna un seja pret kameru. Šī poza vizuāli slaidina.
 

Esmu gatava, bet kā ar gaismu?
Piemērotākais būs maigs, kliedēts apgaismojums, piemēram, stāvot pie loga. Labākie selfiji sanāk dienasgaismā, tomēr uzmanies no tiešiem saules stariem, kas var veidot riņķus zem acīm. Nostājies tā, lai saule spīd aiz muguras vai no sāna. Arī istabas apgaismojumā izvairies no ļoti spilgtas gaismas, kas spīd tieši virs tevis. Savukārt, ja esi nopietni aizrāvusies ar selfiju uzņemšanu, vari pasūtīt īpašu spoguli, kas nodrošina vienmērīgu un maigu apgaismojumu.