"Laimes krekliņā" dzimušais: bērniņu izķeizaro ar nepārdurtu augļūdens apvalku. FOTO

Viņa kājas un rokas bija skaidri saskatāmas, bet mazais Silas Filips (Silas Philips) nemaz nesteidzās ierasties šajā pasaulē. Viņš piedzima ar neskartu augļūdens apvalku, un viņš ir aprakstīts kā "medicīnas brīnums". Silas dzima Kalifornijas slimnīcā 3 mēnešus ātrāk pirms plānotā laika.

Par spīti tam, ka mazais ir dzimis tikai 26. grūtniecības nedēļā, Silasam klājas labi un ārsti prognozē, ka mazulis varēs doties mājās mēneša laikā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par spīti tam, ka mazais ir dzimis tikai 26. grūtniecības nedēļā, Silasam klājas labi un ārsti prognozē, ka mazulis varēs doties mājās mēneša laikā.

 

Ķeizargrieziena operācijas laikā ārsti bijuši izbrīnīti, redzot, ka augļūdens apvalks vēl joprojām ir neskarts. Kamēr tas nav bijis pārdurts, mazulis vēl saņēma skābekli no placentas.

 

Parasti augļūdens apvalks pārplīst pats pirms dzemdībām, kas parasti tiek apzīmēts kā "dzemdes ūdeņu noiešana". Ja sievietei tiek veikts ķeizargrieziens, apvalks parasti tiek pārgriezts operācijas laikā. Ārsti min, ka iespēja apvalkam palikt neskartam dzimšanas brīdī ir ārkārtīgi reta. "Lai arī tas skan jocīgi, mēs visi aizturējām elpu. Tas tiešām bija pārsteidzošs brīdis, kas paliks manā atmiņā ilgu laiku," sacīja ārsts, kas pieņēma sievietes dzemdības.

 

”Viņš bija tikai dažas sekundes vecs, vēl joprojām apvalkā un savienots ar nabassaiti,” tā ārsts. Izmantojot dažas minūtes, lai iemūžināto reto parādību, ārsti atbrīvoja bērnu, lai mazais varētu sākt elpot patstāvīgi. 

Reklāma
Reklāma

Silasa mamma neapjauta, kādu sajūsmu viņas dēls ir izraisījis, līdz viņas mamma parādīja uzņemtos fotoattēlus. ”Es varēju pavisam noteikti saskatīt visu skaidri, varēju saskatīt viņa galvu un matus. Viņš bija embrija pozā, un es varēju saskatīt viņa sakrustotās rokas un kājas. Ļoti interesants skats! Un, kad es dzirdēju, ka šādi gadījumi ir ārkārtīgi reti, es priecājos, cik man ir īpašs mazulis!” Par spīti tam, ka mazais ir dzimis tikai 26. grūtniecības nedēļā, Silasam klājas labi un ārsti prognozē, ka mazulis varēs doties mājās mēneša laikā.


Arī pazīstamajai aktrisei Džesikai Albai (Jessica Alba) meita piedzima līdzīgi 2011. gadā. Kādā intervijā viņa teica: ”Ārsts nekad iepriekš neko tādu nebija redzējis. Viņš sagrāba māsiņas roku un izdvesa: ”Paskaties uz šo!” Es tajā mirklī biju izstumšanas stadijā, un ārsts man norādīja pārstraukt spiest. Viņam tajā mirklī mugurā bija šorti un T-krekls, un ārsts esot noteicis, ka viņam par godu neparastajam mirklim ir jāuzvelk ārsta halāts! Apvalks pats pārsplīsa pēc tam, kad mana meita bija piedzimusi. Tas tika bija piedzīvojums!” Piedzīvotais arī iedvesmoja Džesiku Albu nosaukt savu meiteni par Havenu (Haven ”drošs patvērums” no angļu valodas.) ”Kamēr es atguvos no dzemdībām, meitai vēl joprojām nebija izdomāts vārds. Meitiņas tēvs Kešs Varrens (Cash Warren) paņēma viņu rokās un teica, ka viņa ir ieradusies šajā pasaulē no sava ”drošā patvēruma”, un viņas vārds atnāca pie mums.”

 

Avots un ekrānuzņēmumi: www.dailymail.co.uk

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika, speciāli Mammamuntetiem.lv