Māte gatava iznēsāt un dzemdēt mirušās meitas bērnu

Kāda 59 gadus veca sieviete Lielbritānijā izteikusi gatavību iznēsāt un dzemdēt savas mirušās meitas bērnu. Tiesa, bērniņš pagaidām vēl teorētiski ir tikai meitas olšūna, ko varētu apaugļot ar donora spermatozoīdu.

Vecmāmiņa var iznēsāt pati savu mazbērnu

FOTO: Shutterstock.com

Vecmāmiņa var iznēsāt pati savu mazbērnu

 

Meita nomira pirms 4 gadiem no zarnu vēža. Pirms slimības ārstēšanas procesa uzsākšanas viņa iesaldēja olšūnas, cerot, ka kādreiz varēs tās izmantot bērniņa radīšanai. Diemžēl jaunā sieviete zaudēja cīņā ar smago onkoloģisko saslimšanu.  Tagad viņas mamma apgalvo, ka meitas pirmsnāves vēlēšanās bijusi, lai māte laiž pasaulē bērnu, izmantojot noglabātās olšūnas.


Līdz šim Lielbritānijā neviena medicīnas iestāde nav izteikusi gatavību veikt šādu apaugļošanas procedūru, tāpēc ģimene iecerējusi doties uz ASV, kur likuma ierobežojumu nav. Lēš, ka procedūra ASV varētu maksāt ap 60 tūkstošiem mārciņu. Patreiz lieta nonākusi tiesā. Ja tiesnesis lems par labu vecāku vēlmei, šis solās būt pirmais gadījums medicīnas vēsturē, kad vecmāmiņa, izmantojot savas mirušās meitas olšūnas, laidīs pasaulē savu mazbērnu. Līdz šim ir bijis viens gadījums, kad māte iznēsā savas dzīvās meitas bērniņu.
 

Reklāma
Reklāma

Mediķi vairākkārt brīdinājuši sievieti, ka grūtniecības iestāšanās 59 gadu vecumā ir rets gadījums, turklāt pat veiksmīgas olšūnas apaugļošanas rezultātā var rasties draudi ne tikai pašas grūtnieces, bet arī bērna veselībai.

 

Informācija no dailymail.co.uk