Plānās rudzu pankūkas ar ikriem - brīvdienas rītam

Protams, ka jebkuru rītu var padarīt jaukāku, atliek tikai izcept gardas pankūkas!

FOTO: Shutterstock.com

 

Sastāvdaļas:

  1. kviešu milti - 150g
  2. rudzu milti - 150g
  3. ūdens (var pieliet arī daļu piena) - 350ml
  4. olas - 2gab.
  5. sāls, cukurs - pēc garšas
  6. eļļa cepšanai
  7. ikri un krējums pēc izvēles

Gatavošana:

  • Bļodā iesit olas un sakuļ ar pāris ēdamkarotēm ūdens vai piena.
  • Pamazām pievieno miltus un atlikušo ūdeni vai pienu.
  • Lai milti nesaiet kunkuļos, jau sākumā var piemest šķipsniņu rupjās sāls.
  • Ja nepieciešams, var pieliet vēl ūdeni.
  • Mīklai jāsanāk tik šķidrai, lai tā vienmērīgi izplūstu pa sakarsētu pannu ar nedaudz eļļu.
  • Pankūkas cep zeltaini brūnas.

Pasniedz ar sarkanajiem ikriem un krējumu!

Reklāma
Reklāma

Lai klasiski pirmā neizdevusies pankūka izdotos, ieteicams labi uzkarsēt un ietaukot pannu!

Recepte: ''Aikāgaršo'' 

 

Sastāvdaļas