Meitenīti sakož kaimiņu stafordšīras bulterjers. Bērnam nepieciešamas 240 šuves

Šausminošu notikumu piedzīvoja pusotru gadu vecā Meizija (Mayzee), kurai uzbruka kaimiņu stafordšīras bulterjers, kurš meitenītes saju sakoda tik pamatīgi, ka bija nepieciešamas 240 šuves un ilgstoša ārstēšanās. 

Meitenītei joprojām nepieciešama ārstēšana, lai mazinātu koduma sekas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meitenītei joprojām nepieciešama ārstēšana, lai mazinātu koduma sekas

Negadījums notika brīdī, kad kaimiņš (suņa saimnieks) turpat pagalmā sarunājās ar meitenītes mammu. Pēkšņi atskanējis bērna kliedziens, un suns mazulīti jau vilcis pa pagalmu kā lupatu lelli. 

 

Pēc negadījuma suņa īpašnieks piekrita, ka suns ir kļuvis bīstams. 

 

Meizija uzbrukumā gandrīz zaudēja degunu, bērnam veiktas vairākas operācijas, lai mazinātu koduma sekas. Ārstēšanajoprojām turpinās. 

 

Meizijas vecāki nolēmuši izplatīt sava sakostā bērna foto, lai brīdinātu citus vecākus, ka Stafordšīras bulterjeri ir ļoti bīstami suņi. 

Reklāma
Reklāma

 

Lielbritānijas likumdošana paredz reālu cietumsodu suņu saimniekiem, kas apdraud cilvēkus. 

Arī Latvijā ik gadu suņi sakož ne tikai pieaugušos, bet arī bērnus. Bērnu slimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dati liecina, ka gadā pēc palīdzības vēršas vairāk nekā 1000  suņu, kaķu, žurku un citu mājdzīvnieku sakosti un nopietni saskrāpēti  bērni. 2011. gadā tie bija 1031 bērni, 2012.gadā – 857, bet 2013.gadā – 1125 bērni. 

Bērnus līdz trīs gadu vecumam dzīvnieki sakož galvā vai augšējās augšējās ekstremitātēs, savukārt pusaudžiem tiek skartas apakšējās ekstremitātes.

 

Avots un ekrānuzņēmumi: www.dailymail.co.uk