Jauna bilžu grāmata "Ruksis un skaitļi" palīdz mācīties skaitīt

“Jāņa Rozes apgādā” iznākusi koša, nebēdnīga un izglītojoša bilžu grāmata bērniem “Ruksis un skaitļi”. Latvijā daudziem jau pazīstamais un iemīļotais Ruksis šoreiz iedrošina mazos lasītājus spert pirmos soļus skaitļu pasaulē un, kā ierasts, apbur ar savu humorpilno fantāziju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Viens bruņinieks. Divas nāriņas. Trīs čūsku dresētāji. Četras Sarkangalvītes...” – Ruksis iejūtas dažādos pasakainos tēlos un palīdz iepazīt ciparus. Kopā ar galveno varoni, omulīgo Ruksi, šajā bilžu grāmatā darbojas arī viņa draugi – Āpsis, Govs, Pingvīns un citi. Pateicoties gaišai, viegli melanholiskai dzīves filosofijai un labdabīgam humoram, Ruksis ir iekarojis dažāda vecuma lasītāju sirdis un kļuvis par vienu no populārākajiem grāmatu personāžiem Somijā, kur viņam veltīts pat vesels baleta uzvedums. Ruksim ir liels atbalstītāju pulks Japānā un arī citviet pasaulē. Latviešu lasītāji viņu iepazinuši iepriekš izdotās grāmatās “Ruksis” – amizanti vilinošs komikss gan lieliem, gan maziem lasītājiem, un “Ruksis un krāsas” – bilžu grāmata mazajiem.

 

Reklāma
Reklāma

Somu māksliniece Jūlija Vuori (1968) ir studējusi Helsinku Mākslas un dizaina universitātē. Publicējusi komiksus par Rukša piedzīvojumiem, kā arī vairākas bērnu grāmatiņas par Ruksi un viņa dzīvi. Autore saņēmusi virkni apbalvojumu, tai skaitā Somijas Jaunās mākslas godalgu (1994), Boloņas grāmattirgus apbalvojumu par bērnu iepazīstināšanu ar mākslu (2001), Valsts bērnu kultūras balvu (2013) u. c.
Jūlijas Vuori grāmata “Ruksis un skaitļi” izdota ar Somu literatūras centra atbalstu. Tā pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā “Jānis Roze”. No somu valodas tulkojusi Emīlija Petraškeviča.

 

Ieskaties: www.jr.lv