8 skaistumkopšanas kļūdas, kuras pieļauj sievietes

Daudzas sievietes ikdienu pieauj milzum daudz skaistumkopšanas kļūdu, pašām par to nenojaušot. Tomēr ir lietas, kuras apkārtējie cilvēki var uztvert kā bezgaumību un sliktu toni.

ai smaržas patiešām atklātu savas smalkās notis, tās jāuzklāj tikai uz pulsējošiem punktiem – apakšdelma, aiz auss, elkoņa locītavā, uz kakla.

FOTO: Shutterstock.com

ai smaržas patiešām atklātu savas smalkās notis, tās jāuzklāj tikai uz pulsējošiem punktiem – apakšdelma, aiz auss, elkoņa locītavā, uz kakla.

Slikti izlīdzināts tonālais krēms
Ideāla makijāža ir atkarīga no pareizas tonālā krēma izvēles, kvalitātes un krēma uzklāšanas tehnikas. Pērkot tonālo līdzekli, jāpārliecinās, ka tas jums ir piemērots, pretējā gadījumā āda izskatīsies nedabiska. Pēc līdzekļa iegādāšanās, nepieciešams iemācīties to pareizi lietot. Svarīgs posms ir krēma izlīdzināšana gar matu augšanas līniju, uz zoda un līnijām zem uzacīm, tām jāharmonē ar gaismu, lai nebūtu redzams, ka jūsu mirdzošā āda ir tonālā krēma izmantošanas rezultāts.


Pumpu spiešana
Katrs problēmu ar pumpām risina pēc sava prāta: ar visiem iespējamiem losjoniem, maskām, procedūrām, zālēm. Bet daži – pumpas izspiež, lai gan to nekādā gadījumā darīt nedrīkst. Pirmkārt, rezultātā parādās apsārtums un pampums, kuri, maigi izsakoties, izskatās neglīti. Otrkārt, procesa laikā ādā izplatās baktērijas, kas kļūst par iemeslu rētām un tumšiem plankumiem – pēc aknēm, no kurām atbrīvoties ir diezgan problemātiski.


Nenotīrīta makijāža
Galvenais skaistuma nosacījums, kas jāzina ikvienai meitenei un sievietei, makijāžu atstāt uz nakti nedrīkst nekādā gadījumā. Vēl jo vairāk tādēļ, ka visu dienu uz sejas sakrājas miljoniem baktēriju un nogulsnējas ielas putekļi, ja vēl tam visam pievieno uz nakti atstāto dekoratīvo kosmētiku, pastāv liela iespējamība, ka no rīta parādīsies melnie punkti un pāris pumpas. Lieta tāda, ka naktī āda atjauno patērētos resursus, tauku dziedzeri darbojas ar divkāršu spēku, un diez vai ādai izdosies „izpildīt” skaistuma nakts programmu bez pienācīgas tās attīrīšanas.


Nekopti nagi
Roku un nagu ārējais izskats – arī tā ir daļa jūsu vizītkartes, tādēļ nagiem jāizskatās pievilcīgi. Iekams veikt manikīru, nepieciešams tos pareizi apstrādāt ar vīlīti un speciāliem līdzekļiem. Nav vērts ignorēt speciālistu pakalpojumus. Vēl jo vairāk, nevar zināt, kas ir šis svešinieks, kuram jūs sniedzat roku...


Apvējotas lūpas
Sals, temperatūras svārstības, vitamīnu trūkums, aukstais vējš, ultravioletais starojums – visi šie faktori ietekmē organisma stāvokli un atspoguļojas uz jūsu lūpu veselību. Saplaisājusi un sausa lūpu āda ne tikai neizskatās skaisti, bet arī sagādā nepatīkamas sajūtas. Lūpu kopšanai ziemā jābūt pārdomātai, tādēļ lūpu līdzekļi jāizvēlas ļoti rūpīgi.

Reklāma
Reklāma


Pārāk daudz parfīma
Aromātam galva jāreibina pārnestā, nevis tiešā nozīmē. Iegaumējiet, ka pārmērīgi aktīva parfīma smarža jums blakus esošu cilvēku var sakaitināt. Lai smaržas patiešām atklātu savas smalkās notis, tās jāuzklāj tikai uz pulsējošiem punktiem – apakšdelma, aiz auss, elkoņa locītavā, uz kakla.


Pārāk uzkrītoša lūpu kontūra
Ja makijāžai izmantojiet spilgtas krāsas lūpu pomādi, nevajadzētu pārāk izcelt lūpu kontūras. Ideālā variantā lūpu zīmulim ir jāsakrīt ar lūpukrāsas toni vai jābūt par pustoni tumšākam.


Pārāk izraustītas uzacis
Pārāk tievas uzacis nepadara jaunu. Pareizām uzacīm jābūt mēreni platām, jāatkārto izliekuma līnija virs uzacs un jābūt tādā platumā, kā to veidojusi daba. Ja, izraustot uzacis ar diedziņu, esat pārcentušās, nemēģiniet tās veidot platākas ar zīmuļa palīdzību – uzacis izskatīsies nedabiski. Uzacu formu var piešķirt ar otiņu un tušu, to izlīdzinot pa uzacu līniju virzienā no virsdegunes uz deniņiem.


Materiālu sagatavoja skaistumkopšanas servisa portāls Intensa.Pro