Projekti mammām un tētiem. Kurš ir svarīgs tev?

Mammamuntetiem.lv sen vairs nav tikai portāls – savu 6 gadu pastāvēšanas laikā esam kļuvuši par organizāciju, kas īsteno vecākiem būtiskus dažnedažādus projektus. Man kā organizācijas vadītājai ikkatrs no tiem sirdij tuvs un mīļš; kā šos projektus vērtē tu?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Viens gads atkal noslēdzies un jaunais puslīdz ieskrējies – īstais laiks apkopot, kas vērtīgs izdarīts un ko mēs, organizācija vecākiem Mammamuntetiem.lv, šogad vēlamies paveikt.

Būšu pateicīga un priecīga saņemt atsauksmes, kuri no mūsu projektiem saistījuši tavu uzmanību un kā tu tos vērtē.

 

2014

TĒVA DIENA

Tēva diena ir Latvijā oficiāli atzīti svētki (svinami septembra otrajā svētdienā) un mēs esam uzņēmušies šo svētku popularizēšanu, iedzīvināšanu par skaistu, ģimenisku tradīciju. Galvenais mērķis - pateikt tētiem paldies, izcelt un stiprināt tēva lomu ģimenē un bērna dzīvē. Šogad septembrī jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā organizēsim Tēva dienas svētkus, kur radošās un aizraujošās izklaidēs aicināta iesaistīties ikviena ģimene. 2014. gadā kopā ar Latvijas Pasts pirmo reizi īstenojām lielisku akciju - bija iespēja bez maksas nosūtīt saviem tētiem apsveikuma kartītes visā Latvijā. Kopumā nosūtīti 15 000 pastkaršu! Vairāk uzzini www.tevadiena.lv

Tēva diena

BEZMAKSAS ŽURNĀLS VECĀKIEM

Žurnāls vecākiem bija ilgi lolots sapnis. Tā kā mana pērnā gada atziņa ir “Katrs pats savas laimes kalējs”, tad ķēros vērsim (lasi – žurnālam) pie ragiem un tapinājām to gatavu. Žurnāls “Mammām un Tētiem” iznāk 4 reizes gadā un topošajiem un jaunajiem vecākiem saņemams bez maksas, kā arī lasāms internetā sadaļā www.mammamuntetiem.lv/zurnals. Mērķis – sniegt vecākiem izglītojošu, uz faktiem bāzētu informāciju par grūtniecību, dzemdībām un jaundzimušo, lai uzlabotu mātes un bērna veselības rādītājus Latvijā. Līdz šim iznākuši 2 numuri, trešais - pavasara izdevums - gaidāms martā.

Žurnāls Mammām un Tētiem

NEPĒRSIM BĒRNUS!

Reklāma
Reklāma

Par ļoti emocionālu projektu izvērtās mūsu kampaņa par bērnu disciplinēšanu bez vardarbībām metodēm “Necel roku”. Tik ilgus gadus strādājot Mammamuntetiem.lv mēs nojautām, ka nepiedodami daudzās ģimenēs bērni tiek pērti (iekļaujot šajā terminā arī bērnu purināšanu, uzšaušanu pa dibenu, kniebšanu utt.). Veicām aptauju – 59% vecāku atzina, ka, jā, viņi vairāk vai mazāk, retāk vai biežāk, bet iekausta savus mantiniekus. Tāpēc sākām kampaņu un nu redzam, ka tā jāturpina – tik daudzi vecāki mums norādīja, ka labprāt darītu savādāk, bet vienkārši nezina, kā. Kolīdz dusmas un bezspēks, tā gribas savu bērnu sist. Paši saņēmuši vairākas pļaukas no interneta komentētājiem par to, ka savus bērnus nesitam, apņēmīgi turpināsim iesākto - gatavosim izglītojošu informāciju par to, kā audzināt savus bērnus mīlot.

Bērnu audzināšana kampaņa Necel roku

BĒRNU UNIVERSITĀTE

Atklājot, ka vairākās Rīgas skolās pirmklasniekiem pagarinātā grupa beidzas jau pēcpusdienā, nevis vecāku darba dienas beigās, pirms trīs gadiem izveidojām Bērnu universitāti, kur sākumskolas vecuma bērni aicināti mācīties bez maksas. Mērķis ne vien nodrošināt saturīgu laika pavadīšanu pēc skolas, bet arī jau agrīnā vecumā ieinteresēt bērnus šobrīd un nākotnē aktuālajās profesijās. Šobrīd iespējams apmeklēt Dabas pētnieku studijas un Princešu studijas, kas vērstas uz rokdarbu apguvi. Šogad studiju programmas tiks paplašinātas!

Bērnu universitāte

 

2015

Ko jaunajā gadā? Turpināsim visus iepriekšminētos projektus, kā arī atgriezīsimies pie temata – bērnu drošība. Diemžēl Latvijā joprojām nepiedodami daudz bērnu smagi cieš un pat mirst no sadzīvē gūtām traumām, proti, traumām, kuras mums, pieaugušajiem ir pa spēkam novērst, ja vien zinām – kā. Tāpēc jau šī gada sākumā atkārtoti izdosim bērnu drošības grāmatiņu “Kā nosargāt sava bērna dzīvību”, ko bez maksas jaunie vecāki saņems dzemdniecības iestādēs vai varēs lasīt internetā, Mammamuntetiem.lv sadaļā Mūsu izdevumi.

Pirmā palīdzība bērnam

Jāteic, ka šajā gadā mums padomā vēl daži brīnišķīgi projekti, bet par tiem vēl mazliet pāragri runāt;)


 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv vadītāja