Mammas pieskāriens atdzīvina bērniņu, kam ārsti diagnosticē klīnisko nāvi. VIDEO

 

Nekā citādi kā par brīnumu šādu notikumu pavērsienu nevar nodēvēt. Vai arī tas ir pats vienkāršākais brīnums pasaulē - mātes mīlestība, kas spējusi atgriezt dzīvē priekšlaicīgi dzumušu bērniņu, kuram ārsti diagnosticējuši klīnisko nāvi.

Pirms aiznest bērna ķermeni uz ekspertīzi, māte palūdza uzlikt nedzīvo bēniņu viņai uz krūtīm, lai atvadītos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms aiznest bērna ķermeni uz ekspertīzi, māte palūdza uzlikt nedzīvo bēniņu viņai uz krūtīm, lai atvadītos.

 

Keita un viņas vīrs Deivids gaidīja dvīņus. Diemžēl dzemdības sākās priekšlaicīgi – 27. nedēļā. Pasaulē nāca divi bērni – meitene Emīlija izdzīvoja, bet brālītis piedzima nedzīvs. Viņš neelpoja, sirdsdarbību aparatūra nereģistrēja. Pirms aiznest bērna ķermeni uz ekspertīzi, māte palūdza uzlikt nedzīvo bēniņu viņai uz krūtīm, lai atvadītos.  Divas stundas,  kamēr puisēns gulēja uz mammas krūtīm, Keita viņu glāstīja, čukstēja, ka dvīņu māsiņa Emīlija viņu gaida un ka brālis nevar aiziet no šis pasaules, tā arī nesaticis savu ģimeni.

 

Ļenganais bērna ķermenītis sakustējās, šķita, ka viņš mēģina elpot, bet līdzās esošie mediķi nedeva cerības, ka tās ir dzīvības pazīmes. „Tie ir tikai refleksi, bērniņš ir miris. Pieņemiet to!”, ārsti apgalvoja. Pēc brīža bērniņš atvēra acis. Keita uzspieda uz pirksta mātes pienu un pielika pie bērniņa mutes. Viņš satv[era mammas pirkstu un sāka to zīst.
 

Ārsti bija šokā, viņi nespēja noticēt tam, kas notiek. Vēlāk šis notikums tika nodēvēts par medicīnisku brīnumu, kam ir arī bioloģisks izskaidrojums. Mātes un bērna ādas kontakts uzreiz pēc dzemdībām ir ļoti nozīmīgs faktors. Iiespējams, tas bija galvenais iemesls, kas atdzīvijāja mazuli. Bet varbūt tā mātes mīlestība, ticība, siltums un tik pazīstamie sirdspuksti palīdzēja saglabāt dzīvību smagās dzemdībās dzimušam mazulim?

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots: Thesnapmom.com