Ārstu prakšu mediķiem iespēja pieteikties bezmaksas izglītojošā žurnāla "Mammām un Tētiem" saņemšanai

„Kā zināt, vai mazulis vēderā jūtas labi?”, „Vai grūtniecei ir liegts uztraukties?”, „Vai grūtniece tiešām nedrīkst kaut ko ēst?” – šie un citi topošos vecākus interesējošie jautājumi aplūkoti bezmaksas žurnāla „Mammām un Tētiem” otrajā (ziemas) numurā, ko iespējams iegūt ārstu praksēs un dzemdību namos visā Latvijā. Saņemt žurnālu aicināti ikvienas ārstu prakses mediķi, kuru klientu lokā ir topošie vecāki. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Ziemas numura viesredaktoru statusā ir Rīgas Dzemdību nama galvenā vecmāte Vija Bathena, kā arī ārstu prakses „QUARTUS” un medicīnas sabiedrības „ARS” ārste ginekoloģe Daiga Baranovska. Žurnāla tapšanā iesaistījušies arī tādi Latvijā atzīti speciālisti kā ārste mājdzemdību vecmāte Dina Ceple, dabisko dzemdību vecmāte Māra Grieze, psiholoģe un ģimenes psihoterapeite Vita Kalniņa, pediatrs un homeopāts Edgars Mednis, ginekoloģe endokrinoloģe Eva Barkāne un daudzi citi.  

 

Topošie un jaunie vecāki žurnālu „Mammām un Tētiem” bez maksas var saņemt Rīgas Dzemdību namā, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī Tukuma, Siguldas, Preiļu, Madonas, Liepājas, Kuldīgas, Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Cēsu, Dobeles, Balvu, Gulbenes un Rēzeknes slimnīcu Dzemdību nodaļā, kā arī „Mammamuntetiem.lv” birojā vai apmeklējot pirmsdzemdību kursus „Gudro Sievu skolā” (adrese: Brīvības iela 40; pagalmā). Šobrīd notiek izdevuma nogāde uz reģioniem.

 

„Pieprasījums pēc izglītojošā bezmaksas žurnāla topošajiem un jaunajiem vecākiem ir pārsniedzis mūsu prognozes – pirmajam „Mammām un Tētiem” numuram, kas izvietots lasīšanai internetā (ir iespēja lasīt arī viedtālruņos), ir vairāk nekā 60 tūkstoši unikālo lasījumu! Tāpat priecē saņemtās ārstu un vecmāšu pozitīvās atsauksmes no dažādām ārstniecības iestādēm visā Latvijā,” stāsta ģimeņu organizācijas „Mammamuntetiem.lv” un nodibinājuma „Fonds Mammām un Tētiem” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa smaidot piebilst, ka interese par žurnālu, visticamāk, pieaugs, jo dzirdēts runājam, ka šogad būšot īsts „bēbīšu bums”. 

 

Ziemas numura centrālie raksti ir veltīti tēmai „Vai tas ir droši?”, par pamatu ņemot portālā „Mammamuntetiem.lv” vecāku biežāk uzdotos satraukuma pilnos jautājumus par bērna gaidīšanas laiku un dzemdībām. Daži no tematiem: „Asiņošana grūtniecības laikā – iemesli, riski un rīcība”, „Pirmās stundas pēc dzemdībām mazuļa acīm”, „Kā zināt, vai mazulis vēderā jūtas labi?”, „Vai grūtniecei ir liegts uztraukties?”, „Vai grūtniece tiešām nedrīkst kaut ko ēst?”, „Sekss grūtniecības laikā”, „Mazulim aptinusies nabassaite. Vai bīstami?”, „Kā pareizi celt un turēt zīdaini” u.c.

 

Reklāma
Reklāma

Lai pēc iespējas vairāk jauno un topošo vecāku šādu uzticamas, uz pētījumiem balstītas informācijas avotu saņemtu bez maksas, aicinām ārstu prakses, kuru mērķauditorija ir topošie vecāki, pieteikties žurnāla „Mammām un Tētiem” ziemas numura saņemšanai, rakstot uz e-pastu: marta@mammam.lv.

 

Žurnāla „Mammām un Tētiem” pirmo (rudens) numuru nogādājām uz 11 pilsētām visā Latvijā, kopumā to skatīja un lejupielādēja vairāk nekā 60 000 unikālo lasītāju. Arī ziemas numura elektroniskā versija jau ir izvietota lasīšanai internetā un viedtālruņos: www.mammamuntetiem.lv/zurnals.  

 

Par žurnālu „Mammām un Tētiem”

Ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” un nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem” 2014. gada nogalē sāka izdot izglītojošu bezmaksas žurnālu topošajiem un jaunajiem vecākiem – „Mammām un Tētiem”. Žurnāls iznāk četras reizes gadā – nākamais (pavasara) numurs gaidāms martā. Izdevumu vecāki bez maksas var saņemt ārstu praksēs un dzemdību iestādēs visā Latvijā, kā arī to var lejupielādēt internetā un lasīt viedtālruņos adresē: www.mammamuntetiem.lv/zurnals. Projekta mērķis ir uzlabot mātes un bērna veselības rādītājus Latvijā, tai skaitā zīdīšanas rādītājus, veikt mātes pēcdzemdību depresijas profilaksi, kā arī veicināt bērnu traumu samazināšanos. Žurnālu izdod ģimeņu organizācija „Mammamuntetiem.lv” un nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem”.

Kontaktinformācija, lai atbalstītu projektu vai izvietotu reklāmas informāciju žurnālā, – e-pasts: fonds@mammamuntetiem.lv; tālr.: 26466250.