7 saimnieciski padomi, kas var atvieglot tavu ikdienu

Tālajos 80. gados populārā seriāla Makgaivers scenāriju autori norādīja, šokolādes tāfelīte spēj apturēt pat skābes noplūdi. Un, kā izrādās, viņiem bija taisnība. Dažreiz visvienkāršākie problēmu risinājumi ir mūsu acu priekšā, ar vienkāršiem rīkiem un vieglām metodēm.

Ne vienmēr, lai izlīdzinātu švīkas mēbelēs, ir nepieciešama laka.

FOTO: Shutterstock.com

Ne vienmēr, lai izlīdzinātu švīkas mēbelēs, ir nepieciešama laka.

Pētnieki ir atklājuši, ka katru reizi, kad mēs iemācamies ko jaunu, iegūstam jaunas iemaņas, izdaram kādu darbu (piemēram, izplānojot ceļojuma maršrutu pats, nevis paļaujoties uz GPS karti), mēs uzlabojam mūsu atmiņu. Tas viss ir ļoti vērtīgi un noderīgi, bet kāpēc mums jāiet tas grūtākais ceļš, piemēram, atverot plastmasas maisiņa mezglu? 9 padomi, kas atvieglos tavu dzīvi.


1. Kā viegli atsiet plastmasas maisiņa mezglu? Tu varbūt esi pieradis vienkārši pārplēst plastmasas maisiņu ar pirkstiem vai izmantojot šķēres. Veids, kā viegli var attaisīt maisiņu, ir šāds - savirpini vienu no maisiņa rokturiem stingrā caurulītē, un tad izstumt to cauri mezgliņam. Viegli un ātri! Šis padoms drīz būs ļoti noderīgs, kad pieņems likumu, ka polietilēna maisiņus veikalos bez maksas varirs nevarēs ņemt.


2. Kā sagriezt tomātus? Vai tu prāto, kāpēc tavas tomātu šķēles nav tik skaistas kā restorānos? Problēma, visticamāk, nav tava griešanas tehnika, bet nazis - tas ir pārāk neass. Neass nazis ļoti apgrūtinās tavu darbu, jo tev ir tomāts vairāk jāsaspiež, lai spētu nogriezt šķēli. Tas rada divus draudus - palielinās risks sagriezt pirkstus, un tomātu šķēles būs saspiestas un ne īpaši glītas. Neskaitot naža uzasināšanu, iesakām arī izmantot nazi ar robotu asmeni, piemēram, maizes nazi. Ar šādu nazi tomātu šķēlītes būs labāk saglabājušās, jo robotais nazis viegli pārplēsīs tomātu ādiņu, un šķēles paliks neskartas. 


3. Kā izlabot švīkas uz mēbelēm? Tavs jaunais mājdzīvnieks saskrāpēja koka grīdu, vai arī tu ievēroji švīku uz sava ēdamgalda. Šādu lietu labošana neprasa daudz darba. Tev nav jāpulē galds, jālako vai jākrāso. Viss, kas jādara, ir jādodas uz virtuvi vai veikalu pēc valrieksta. Valrieksta noslēpums ir tajā esošās eļļas, kas lieliski izdara darbiņu. Tā kā valrieksts ir dabīgs un nekaitīgs (ja vien tev nav alerģijas pret riekstiem), tu to vari izmantot, lai uzlabotu savus koka virtuves piederumus un traukus. Vienkārši paberzē noskrāpēto vietu ar valriekstu, un pēc tam vietu noslauki ar maigu audumu.


4. Kā atrast sienas rāmjus? Tu varbūt esi redzējis, kā citi cilvēki klauvē pie sienām, lai atrastu sienā esošos koka rāmjus. Viņi klausās uzmanīgi skaņas un izanalizē, kur koka rāmis atrodas. Ir divi veidi, kā atrast koka rāmjus - vai nu dodies uz tuvējo veikalu iegādāties speciālu aparātu, vai arī paņem no virtuves ledusskapja durvīm magnētu. Lai arī speciāli ražotie aparāti ir efektīvi un izskatās interesanti, pamēģini izveidot pats savējo! Īsā aukliņā iesien magnētu un velc to gar sienu, turot magnētu tuvu pie sienas. Tiklīdz magnēts virzās uz sienas pusi, tu esi atradis rāmi. Pārējos atrast nav problēma. Rāmji parasti atrodas apmēram 40 cm attālumā viens no otra, tomēr par izmēriem pārliecinies no mājas plāna.


5. Kā vislabāk sasiet kurpju auklas? Vairums no mums mācījās sasiet kurpju auklas, izmantojot tā saucamo vecmāmiņas mezglu. Izrādās, ka mēs to esam darījuši nepareizi vai vismaz neefektīvi. Šis mezglu veids nav stingrs, kas izraisa kurpju auklu atšņorēšanos. Mums būtu jāizmanto tā saucamais rifa mezgls - mezgls, kas tiek izmantots kuģošanā un operācijās. Rifa mezgls sākas tāpat, kā saucamais vecmāmiņu mezgls, bet ar lielu atšķirību: kad esi uztaisījis ”austiņu” ar labo šņori, kreiso šņori aptin no aizmugures (tinot no priekšas, izveidojas vecmāmiņas mezgls), un izveido otru austiņu, ko izvelc caur labās austiņas pamatu. Tā tu izveidosi sev stingru mezglu. 

Reklāma
Reklāma


6. Kā iztīrīt mikroviļņu krāsni? Mirkoviļņu krāsns tīrīšana neprasa ķīmiskus tīrāmos līdzekļus. Viss, kas tev nepieciešams, ir ūdens un baltais etiķis, kas ievietoti mirkoviļņu krāsns drošā traukā. Ieliec bļodu ar ūdeni un etiķi mirkoviļņu krāsnī, un uzliec krāsni darboties vairākas minūtes, līdz ūdens sāk vārīties un mirkoviļņu krāsns ir pilna ar ūdens tvaikiem. Ļauj visam atdzist dažas minūtes, pirms ver mikroviļņu krāsns durvis vaļā. Pēca tam ar mīkstu audumu notīri ēdiena atlikumus, kas ir sakrājušies uz mikroviļņu krāsns sieniņām. Ja vēlies patīkamāku aromātu, etiķa vietā ūdenim pievieno apelsīna, citrona vai laima gabaliņu.


7. Kā izvairīties no tulznām? Tulznas mēdz būt ļoti sāpīgas, bet ir iespējams izvairīties no tām, nepērkot speciālus plāksterus, zeķes, vai jebko, ko esi mēģinājis. Noslēpums ir - antiperspirants. Kāpēc? Tulznas izraisa berze, un, kad tava āda ir sasvīdusi vai mitra, tā palielina berzi un līdz ar to risku iegūt tulznas. Antiperspirants palīdz šai problēmai, jo tas ir izveidots, lai samazinātu svīšanu, bet šajā gadījumā tu to lieto uz kājām, nevis padusēs. Lai izvairītos no netīrības, izmanto dezodoranta “zīmuli” vai izsmidzināmo dezodorantu.

 

Avots: www.ideadigezt.com 

Sagatavojusi Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv