Visdrumstalainākās drumstalu kūkas recepte

Nevajag pūlēties gatavot sarežģītus un laikietilpīgus saldos ēdienus, izcep drumstalu kūku - tā nekad nepievils!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

  1. 300g sviesta
  2. 200g cukura
  3. 3 ēd.k. skābā krējuma
  4. 1 tējk. dzēstas sodas (ar etiķi)
  5. 3 olas
  6. nedaudz citrona sulas
  7. vaniļas cukurs
  8. 500g miltu
  9. plūmju ievārījums

 

Biezpiena masai:

  1. 2 paciņas biezpiena
  2. 2 olas
  3. 100g cukura
  4. 2 ēd.k. cietes
  5. 3 ēd.k. skābā krējuma

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Sagatavo mīklu (sajaucot visas sastāvdaļas), izklāj vienu kārtu, pārziež ar ievārījumu.
  • Tālāk liek biezpiena masu.
  • Pa virsu klāj mīklu.
  • Pāri pārkaisa kokosa skaidiņas.
  • Kad plātsmaize gatava (izcepta 180 grādos un pārbaudīta ar koka irbulīti), to pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas