Karma: kā maksājam par vecāku un saviem grēkiem?

Tas, vai piedzimsi laimes krekliņā, vai cietīsi teju no visiem pasaules grēkiem, izrādās, atkarīgs tikai no tevis pašas. Savu karmu izvēlēties nav iespējams. To ar saviem labajiem vai sliktajiem darbiem nopelnām. Par to ir pilnīgi pārliecināti Austrumu izaugsmes treneris Andžejs Reiters un astroloģe Gita Priede.

 

Piedod sev, ka kļūdījies, palūdz piedošanu arī savam dzīves ceļam, ka esi no tā aizgājusi greizi, un pasakies par to, ka tev dots šis grūtais uzdevums.

FOTO: Shutterstock.com

Piedod sev, ka kļūdījies, palūdz piedošanu arī savam dzīves ceļam, ka esi no tā aizgājusi greizi, un pasakies par to, ka tev dots šis grūtais uzdevums.

 

«Rietumu pasaulē pieņemts uzskatīt, ka karma ir kas slikts. Bet tā nav. Karma ir visu iepriekšējās dzīvēs padarīto darbu – gan labo, gan slikto – rezultāts,» stāsta Gita Priede. Tas nozīmē – lai arī ko darītu pašlaik, lai arī kādā ģimenē būtu piedzimusi un kādi pārbaudījumi ar tevi būtu notikuši, to visu jau iepriekš esi nopelnījusi.
 

«Dzīvē tas izskatās apmēram tā: ja pirms x-dzīves esi sastapusies ar mūža lielo mīlestību, bet pati no tās aizgājusi prom, tad šajā dzīvē nebrīnies, ka mīļotais vīrietis to pašu izdara ar tevi,» stāsta Andžejs Reiters. Tomēr karma nav sods. Tā ir mācībstunda. Ja to izpratīsi, pieņemsi, piedosi sev un otram, tad šo dzīves situāciju atrisināsi un varēsi dzīvot tālāk. Bet, ja dusmosies un vainosi citus, dzīve pēc laika sūtīs nākamo pārbaudījumu. Tikai šoreiz krietni skarbāku. Nevis, lai tevi vēl vairāk sodītu, bet gan tādēļ, lai mācību stundu apgūtu ātrāk. Taču, ja ar savu karmisko uzdevumu netiksi galā arī otrreiz, tās risināšanā tiks iesaistīti arī tavi bērni. Ne tikai tev pašai būs jāizdzīvo grūtais notikums, bet arī būs jāredz, kā paši tuvākie pārdzīvo to pašu. Jāsaprot, ka arī bērni šādā situācijā nav nokļuvuši nejauši. Viņi paši, vēl esot dvēseles Kosmosā, ir izvēlējušies savus vecākus, lai, dzīvojot tieši šajā ģimenē, paši tiktu galā ar savas dzīves galveno uzdevumu. Lai bērniņš nepiedzimtu vecs, sirms un dzīves saguris, dzemdībās 90 % atmiņu tiek dzēstas. Tieši tāpēc neatceramies to, kas esam bijuši un ko sastrādājuši iepriekšējās dzīvēs. Karma tāpat sakņojas zemapziņā. Ieklausoties sevī, to spējam izpirkt.
 

«Piedod sev, ka kļūdījies, palūdz piedošanu arī savam dzīves ceļam, ka esi no tā aizgājusi greizi, un pasakies par to, ka tev dots šis grūtais uzdevums,» skaidro Andžejs Reiters.
 

Pati pelni savas grūtības
Karmai nav pareizības vai nepareizības likuma. Tai ir tikai viens darbības princips: visi notikumi, kurus esi izraisījusi iepriekšējās dzīvēs, atgriežas pie tevis. Šajā vai nākamajā – tas atkarīgs no ārējiem Visuma faktoriem, kurus diemžēl nevar ietekmēt. Tiem, kas zina un izprot šo likumsakarību, karma nekad nebūs ienaidnieks. Tā būs skolotājs, ar kuru sadarbojoties, bagātināsi sevi. Izprotot karmu, pārliecināsies, ka tā patiesi tevi ved pa visīsāko ceļu, lai tiktu galā ar savu virsuzdevumu – izpirktu karmisko grēku, ko esi pieļāvusi agrāk. Pasaulē viss pastāv līdzsvarā. Karmiskais grēks ir ne tikai jāizlīdzina, bet arī jāatstrādā. Kā nopelnīt savai dzīvei bonusus?

«Vispirms sāc ar to, ka kļūsti pozitīvāka, labestīgāka un smaidīgāka,» iesaka astroloģe.
Biežākā kļūda – savā dzīvē pieņemt lēmumus nevis saskaņā ar sevi, bet gan ar to, ko kāds mums ieteicis. Ja vienmēr ieklausīsies savā sirdī, tiksi galā ar dzīves uzdevumu. Ja ilgstoši darīsi to, kas ir pretrunā ar tevi, labākajā gadījumā cīnīsies ar iesnām, sliktākajā – iegūsi kādu nopietnu slimību vai piedzīvosi smagu negadījumu. Liktenis tevi šādi «atsviež» sākuma stadijā, kurā tev beidzot jāapstājas un jāatrod atbilde uz jautājumu – ko daru nepareizi un kāpēc? Ja vienalga to nesapratīsi, tavu karmu pārmantos bērni.


Atklāj grēkus, par kuriem maksā
«Izpildi vienkāršu vingrinājumu: pārdomā savu dzīvi, sākot no pirmajām bērnības atmiņām. Fiksē tos notikumus, kad rīkojies pretēji tam, kā iekšēji juti. Domās izdzīvo šo notikumu vēlreiz, tikai šoreiz to īsteno tā, kā uzskati par pareizu. Piedod sev, ka kļūdījies, palūdz piedošanu arī savam dzīves ceļam, ka esi no tā aizgājusi greizi, un pasakies par to, ka tev dots šis grūtais uzdevums,» skaidro Andžejs Reiters. Arī astroloģe Gita Priede iesaka vienkāršu veidu, kā noteikt, kas tev jāpaveic: pajautā sev – kas mani visvairāk tracina? Lūk, tieši tas arī ir tavs dzīves uzdevums – iemācīties ar to tikt galā.

 

Pajautā sev – kas mani visvairāk tracina? Lūk, tieši tas arī ir tavs dzīves uzdevums – iemācīties ar to tikt galā.



Būsi vesela un laimīga, ja sevi realizēsi radoši, nemelosi sev un nepieķersies lietām. Tieši pašlaik pasaule atņem cilvēkiem materiālo. Ne velti ir ekonomiskā krīze, izvirst vulkāni, notiek zemestrīces. Tā ir pasaules lietu kārtība, lai cilvēki attaptos, ka svarīgākais ir dzīvot saskaņā ar sevi. No vienas puses – veselības un laimes noslēpums šķiet tik vienkārši izpildāms, no otras – vai patiesi katru dienu dzīvo, sev nemelodama, vai dari to, kas ļauj tev realizēties, vai patiesi «nepieķeries» materiālām vērtībām? Ir jādara tas, kas sanāk visvieglāk. Ja darbu veic ar lielu nepatiku un piespiešanos vai iedomātu pienākuma sajūtu, no tā ir jāatbrīvojas. Jāiemācās palaist vaļā cilvēku, kuru mīli, ja viņš nejūt to pašu. Protams, tas ir grūti, bet zini, ka mūža nogalē būs jādodas pie galvenā Menedžera, Viņš tev neprasīs, kā izaudzināji bērnus, kā veidoji attiecības ar draugiem vai mīļoto. Būs tikai viens jautājums: «Ko darīji, lai savā dzīvē būtu laimīga?» Šim jautājumam jāgatavojas visu dzīvi. Tikai tad, kad pati būsi laimīga, spēsi tādus darīt arī apkārtējos.
Astroloģe Gita Priede iesaka vienkāršu veidu, kā noteikt, kas tev jāpaveic: pajautā sev – kas mani visvairāk tracina? Lūk, tieši tas arī ir tavs dzīves uzdevums – iemācīties ar to tikt galā.
Astroloģe Gita Priede iesaka vienkāršu veidu, kā noteikt, kas tev jāpaveic: pajautā sev – kas mani visvairāk tracina? Lūk, tieši tas arī ir tavs dzīves uzdevums – iemācīties ar to tikt galā.


Kāpēc citiem visu laiku veicas?
Tā kā savu karmu tu nopelni pati, vainot likteni tajā, ka vienam veicas labāk nekā otram, būtu maldīgi. Ja ar saviem karmiskajiem uzdevumiem būsi tikusi galā iepriekšējās dzīvēs, šajā tev klāsies vieglāk. Savukārt, ja nemitīgi čīkstēsi, cik tev smaga dzīve un savos pāridarījumos vainosi citus, visticamāk, arī nākamā dzīve nebūs vieglāka. Tādēļ, meklējot savu dzīves virsuzdevumu, ir skaidrs, ka vieniem būs jāizlīdzina karmiskie grēki, bet citiem – jāpalīdz līdzcilvēkiem un jāiesaistās labdarībā. Cilvēks nekad nenokļūst miera stāvoklī. Viņš nevar būt varonis tikai vienu dienu, viņam tas jāatkārto pastāvīgi. Turklāt, ja kļūdīsies, par tām pati vien maksāsi.

Lai izprastu, uz kurieni tiecies, ir svarīgi zināt, ka katrai no mums ir ap 20 enerģētisko ķermeņu un katram ir sava gravitācija. Fiziskais ķermenis pakļauts zemes pievilkšanās spēkam, ēteriskajam ķermenim gravitācija ir fiziskais ķermenis, mentālajam – labās domas un fiziskais ķermenis vienlaikus, astrālajam – mēness (tieši tādēļ cilvēki dara trakas lietas pilnmēness laikā). Tiem, kas ir ļoti tuvu savu dzīvju virsuzdevuma beigām, gravitācija ir Visums, kurā dvēsele ar laiku izšķīst. Tā vairs neatdzimst, bet tai iestājas absolūta laimes sajūta. Uz šiem cilvēkiem raugoties, varētu šķist, ka viņi dzimuši gluži vai laimes krekliņā.
 

Reklāma
Reklāma

Vai zināji?
Dvēseles iemiesošanos cilvēka ķermenī veido trīs bloki: no ģenētisko vecāku dzīvēm; no savas karmas, ar kuru neesi tikusi galā visu iepriekšējo dzīvju laikā, un individuālā talanta. Tā ir pasaules lietu kārtība – savu talantu vari pilnveidot vien tad, kad būsi tikusi galā ar dzīves grūtībām.
Vienreiz tiekot galā ar lielo karmas uzdevumu, dzīve atkal piespēlēs līdzīgu pārbaudījumu, lai pārliecinātos, vai patiesi mācies no kļūdām. Ja ar to vēlreiz tiksi galā, problēma no tavas dzīves izzudīs uz visiem laikiem.
Bērni nemirst tādēļ, ka būtu dzīves «apdalīti», bet gan tādēļ, ka īsā laikā tikuši galā ar savas dzīves uzdevumu un nu var kāpt pa dvēseles kāpnītēm augstāk.


Par eņģeļiem kļūstam mēs visi – laika posmā no vienas dzīves nāves līdz nākamās dzimšanai.
Filmā „Dzīve ir skaista” tiek precīzi parādīts, kad cilvēks prot skaisti dzīvot. Ieteicams noskatīties jo īpaši tiem, kam šķiet, ka dzīve pret viņiem ir netaisna.
Profesijas izvēle nav nejauša! Ja iepriekšējā dzīvē biji kaismīgs mednieks, kurš dzīvniekus nogalināja prieka pēc, šajā, visticamāk, esi kaismīgs dzīvnieku aizstāvis vai veterinārārsts. Ja iepriekš cilvēka dzīvība tev daudz nenozīmēja, tad šajā visdrīzāk strādā par ārstu. Ja iepriekš biji noziedznieks, šajā dzīvē visticamāk – policists.
Viens skaitlis, kas skaidri pateiktu, cik dzīves izdzīvojam, nav aprēķināts. Bet speciālisti uzskata, ka tas mērojams simtos. Turklāt Latvijā jaunas dvēseles neiemiesojas. Pieredzējušās dvēseles izvēlas skarbākus dzīves apstākļus, lai cīnītos par savu vietu pasaulē. Turklāt – jo lielāka cīņa, jo dvēselei lielāka izaugsme.
Tavi šīs dzīves talanti ir kā bonuss no iepriekšējās dzīves.


Ja ticēsi, ka tev veiksies un izdosies tikt galā ar savu karmisko uzdevumu, pati dzīve tev palīdzēs. Tie, kas savai veiksmei netic, baidās no pārmaiņām, gadiem nevar atrisināt problēmas.
Ja dzimtā noticis kāds smags noziegums, piemēram, slepkavība, kāds otram ir ko atņēmis, pametis vai nolādējis, lāsts var turpināties pat vairākas paaudzes, kamēr grēks tiks izpirkts.
 

Tipiskākie karmas grēki

Uzņemies upura lomu. Tu uzskati, ka liktenis tevi ir «apdalījis», un uzņemies upura lomu. Tu mēģini darīt visu, lai vismaz tavi bērni būtu laimīgi.

Ko darīt? Nepiepildītos sapņus un ilgas nav iespējams īstenot bērnu dzīvē. Tieši pretēji – šādi tu veicini, lai viņš pārņem visas nelaimes, ar kurām savā dzīvē netiki galā. Vēlāk, audzinot savus bērnus, viņš pieļaus tieši tās pašas kļūdas. Diemžēl apburtais loks turpināsies tik ilgi, kamēr parādīsies kāda stipra personība, kas spēj pārtraukt šo ķēdi. Viņam vispirms būs jāpiedod sev un saviem vecākiem, ka viņš ir tā audzināts.


Agrā bērnībā zaudēji vecākus. «Zinu kādu vīrieti, kuru ļoti agri bērnībā pametuši viņa vecāki. Vīrietis nu jau ir pieaudzis, veiksmīgi darbojas biznesā, bet smagi pārdzīvo notikušo. Kad viņam jautā, kā ar to ticis galā, viņš atbild, ka «izgriezis» bērnības notikumus no savas dzīves. Tas skaidri parāda, ka viņš nav ticis ar notikušo galā un to sevī noliedzis,» savā darba pieredzē dalās Andžejs Reiters.

Ko darīt? Ir jāizraud un jāizsāp bērnības pārdzīvojumi, bet beigās vecāku rīcība jāpiedod. Atceries karmas vienlīdzības likumu: tas, ko savulaik esi darījusi citiem, pēc kāda laika notiks ar tevi. Turklāt tu kā maza lidojoša dvēselīte izvēlējies tieši šos vecākus. Iespējams, iepriekšējā dzīvē līdzīgi pameti kādu sev tuvu cilvēku. Iemācies uz visu paraudzīties arī no labās puses! Skarbais dzīves sākums lika tev iemācīties ātri kļūt patstāvīgai un pilnveidot savu talantu (kā šajā piemērā – veiksmīgi realizēt ideju par paša biznesu). Tas vēlreiz apliecina: karma tiešām ir dzīves skolotājs, kas palīdz attīstīties. Vien ar nosacījumu, ja iepriekš iemācīsies piedot.


Vīrieši mani vienmēr pamet. «Pie manis reiz atnāca kāda jauna sieviete, kurai bija laimīgas attiecības, kurās piedzima mazs bērniņš. Taču vienā dienā vīrietis sievieti ar mazuli pēkšņi pameta. Sieviete neturēja sevī aizvainojumu, bet mēģināja izprast notikušo. Atbildi uz likteņa izspēlēto joku viņa meklēja vairākus gadus, līdz sastapās ar kādu budistu mūku, kurš prata veikt regresējošo meditāciju. Tās laikā cilvēks spēj ieskatīties iepriekšējo dzīvju notikumos. Sieviete ļoti skaidri ieraudzīja, ka vīrietis, kurš viņu pameta šajā dzīvē, patiesībā ir viņas bērniņš, kuru viņa savulaik bija atstājusi. Izprotot notikušā iemeslu, abu attiecības uzlabojās. Tiesa, viņi nav kopā kā pāris, taču abi piedalās bērna audzināšanā. Sievietei uzlabojās arī veselība, jo viņa bija izlīdzinājusi savu pāridarījumu,» stāsta Andžejs Reiters.

Ko darīt? Ja patiesi mūždien satiec vīriešus, kas tevi nodod, ir vērts iedziļināties notiekošajā. «Jāsaprot, ka pati esi nopelnījusi šādas dzīves grūtības, jo iepriekšējā dzīvē visdrīzāk līdzīgi izrīkojies ar vīriešiem. Varbūt pāri tu esi darījusi daudziem un tikai ar 21. satikto vīrieti varēsi līdz galam izlīdzināt savu vainu. Tāpēc svarīgi neaizvērt sirdi jau pie devītā sastaptā vīrieša. Esi atvērta attiecībām, jo zini – nejaušību nav. Lielie pārbaudījumi ir tevis pašas palaistais bumerangs, kas nu atgriežas tavā dzīvē,» skaidro Gita Priede.


Iedzimts alkoholisms. Nereti cilvēki alkoholismā vaino iedzimtību, sakot: «Mans vectēvs dzēra, tēvs dzēra, un arī man patīk iedzert.» Taču alkoholisms, tāpat kā citi dzīves lielie pārbaudījumi, ir katra paša karmiskais uzdevums, ar kuru jātiek galā. Vainojot ģenētiku, nekas nebūs līdzēts.


Ko darīt? «Lai izkļūtu no šī stāvokļa, jāpieņem sevi tādu, kāds esi, un jāspēj sev piedot notikušo,» iesaka Andžejs Reiters. Pārsteidzošākais ir tas, ka ļoti bieži, tiklīdz būsi pielikusi punktu alkoholismam, arī cilvēki no iepriekšējām paaudzēm pārstās dzert. «Pazinu jaunieti, kurš bija atkarīgs. Bet viņam izdevās alkoholam pielikt punktu. Kad viņš pēc vairākiem mēnešiem piezvanīja savam tēvam – izrādījās, ka arī viņš pārstājis to lietot,» stāstu atceras Austrumu medicīnas eksperts. Šī situācija lieliski pierāda, ka pietiek vienai spēcīgai personībai tikt galā ar savu problēmu, lai tā tiktu labota arī iepriekšējās paaudzēs. Tuvinieki neapzināti uztver energoimpulsu, un arī viņu dzīve mainās.


Krīze man atņem visu. Daudziem ekonomiskās krīzes dēļ ir nopietnas finansiālas grūtības, kredītus grūti apmaksāt, biznesā klājas grūtāk, bankas atņem iepriekš kredītā paņemtās automašīnas, dzīvokļus vai mājas.

Ko darīt? No vienas puses, šie dzīves pārbaudījumi saistīti ar to, ka laiks rit arvien ātrāk un tam raksturīgi, ka mums atņem taustāmas lietas. Bet, no otras puses, šīs grūtības katram liek saprast, ka agrāk esam rīkojušies pārgalvīgi, un aicina to no sirds nožēlot. «Zinu konkrētu gadījumu, kad kāds uzņēmējs devās pie sava kreditora un lūdza viņu atbrīvot no kredīta, jo viņš diemžēl to nespēs atmaksāt. To ņemot, viņš ļoti kļūdījies un nožēlo. Kreditors patiesi «atlaida» kredītu, un šajā brīdī «iedarbojās» brīnumaina likumsakarība: tiklīdz tu otram cilvēkam atbrīvo viņa parādu, nauda pa citiem ceļiem atgriežas, turklāt ar uzviju,» skaidro Andžejs Reiters.


Nevaru saprasties ar mammu. Nespējat saprast viena otru, rast kopēju valodu, nemitīgi strīdaties, ignorējat, nerunājat...

Ko darīt? Ierodoties pasaulē, izvēlamies abus vecākus – gan māti, gan tēvu. Mēģini novērtēt to, ko abi vecāki tev devuši. «Tava māte izvēlējusies saglabāt grūtniecību, devusi mājas, rūpējusies par tevi, ēdinājusi. Tāpēc vien tev jābūt viņai pateicīgai. Nevarat rast kopēju valodu? Pieņem to. Tu piedzimsti ģimenē, lai kaut ko mācītos. Visās nelaimēs vainot māti un viņas audzināšanu nevar, jo tikai tu pati esi atbildīga par savu dzīvi. Nebēdz no atbildības! Tā vietā padomā – ko esi darījusi, lai tieši tu un pasaule kļūtu labāka?» iesaka Gita Priede.


Autors: Kintija Bulava

Avots: www.kasjauns.lv