Jaunā gada mērķis: kļūt par valsts prezidenti

Ir sācies jauns gads. Un tradicionāli – jāizvirza jauni mērķi. Skaidrs ir tas, ka nav jēgas knapināties ar maziem. Labāk vēlēties kaut ko lielu un pamatīgu, piemēram, kļūt par valsts prezidenti.

Tā kā prezidenta galvenie uzdevumi ir pārstāvēt Latvijas Republiku starptautiski, piedalīties dažādās starpvalstu konferencēs un sanāksmēs, tu varēsi ceļot pa visu pasauli ar vai bez vīra un sarunāties ar ārvalstu vadītājiem pie bagātīgi klātiem galdiem.

FOTO: Shutterstock.com

Tā kā prezidenta galvenie uzdevumi ir pārstāvēt Latvijas Republiku starptautiski, piedalīties dažādās starpvalstu konferencēs un sanāksmēs, tu varēsi ceļot pa visu pasauli ar vai bez vīra un sarunāties ar ārvalstu vadītājiem pie bagātīgi klātiem galdiem.

Lai kļūtu par Latvijas Valsts prezidenti, tev jābūt Latvijas republikas pilsonei un 40 gadus vecai. Tā kā Valsts prezidentu vēlē Saeima, tevi gaida liels izaicinājums – iegūt parlamentā pārstāvēto partiju vairākuma atbalstu, jo tās izvirza savus prezidenta amata kandidātus. Lai tu tiktu ievēlēta, par tevi jānobalso vismaz 51 no 100 Saeimas deputātiem.

 

Ja tevi ievēlēs, pilnvaru termiņš būs četri gadi un cerība tikt ievēlētai atkārtoti. Tava rezidence būs Rīgas pils un vasaras rezidence Jūrmalā. Tā kā prezidenta galvenie uzdevumi ir pārstāvēt Latvijas Republiku starptautiski, piedalīties dažādās starpvalstu konferencēs un sanāksmēs, tu varēsi ceļot pa visu pasauli ar vai bez vīra un sarunāties ar ārvalstu vadītājiem pie bagātīgi klātiem galdiem. Pirms brauciena noteikti jāapkopo nepieciešamā informācija par komunikācijas noteikumiem katrā valstī. Piemēram, Indijā nav pieklājīgi atraugāties un publiska deguna šņaukšana ir tabu. Bulgārijā galvas purināšana nozīmē “jā”. Neaizmirsti izteikt āfrikānim komplimentus par veiksmīgu liekās ķermeņa masas zaudēšanu un noteikti saņem japāņa pasniegto vizītkarti ar abām rokām un dziļi paklanoties.

Kļūstot par prezidenti, tu tu saņemsi atalgojumu un reprezentācijas izdevumus, tavu algu nedrīkstēs samazināt laikā, uz kuru esi ievēlēta.

Tā kā tev būs jāizvēlas persona, kurai uzdot veidot valdību, pirms tam vajadzēs atrast kandidātu, kas būtu pieņemams Saeimas vairākumam. Pirms parakstīšanas un izsludināšanas tev būs jāizlasa Saeimas pieņemtie likumi. Tev būs jāpiešķir un jāpiesprauž ordeņi valstī godājamiem cilvēkiem, kā arī jāsaka īsa uzruna. Tici, tu to vari tikpat labi kā pašreizējais prezidents Andris Bērziņš.

 

Pacenties! Kļūstot par prezidenti, tu tu saņemsi atalgojumu un reprezentācijas izdevumus, tavu algu nedrīkstēs samazināt laikā, uz kuru esi ievēlēta. Atstājot Valsts prezidenta amatu, tu saņemsi no valsts ikmēneša pensiju, sekretāru un lietošanā vienu automašīnu.

 

Tevi varētu interesēt! Sievietes Latvijas politikā ir ieņēmušas valsts augstākos amatus: sieviete ir bijusi Valsts prezidente, Ministru kabineta un Saeimas priekšsēdētājas ir sievietes, valdībā strādā sievietes ministres, valsts augstākā ierēdņa un Valsts kontroliera amats jau ilgstoši ir sieviešu rokās. 

 

Reklāma
Reklāma

Avots: V. Imlere, A. Šteinheizere: "Viss, kas jāzina sievietei". R.: Jumava


 

Grāmata "Viss, kas jāzina sievietei" ir asprātīgs ceļvedis cauri modernās dzīves džnungļiem.

Grāmatā apkopoti ne tikai interesanti dati, vērtīgi fakti un noderīga informācija tādās dzīves jomās kā psiholoģija, mode un kultūra, bet arī doti padomi, par ko tērzērt pie kafijas tases un kā apgūt "vīriešu darbu" veikšanai nepieciešamās prasmes.


Kāpēc šokolāde darbojas kā pretsāpju līdzeklis? Kāpēc sievietes mēdz iet uz tualeti divatā? Un kā tur īsti bija ar to aizmugures stāvokli futbolā?

 

Ieskaties: www.jumava.lv