Skaistas kāzas var būt arī ziemā. Idejas un pieredze

Zanes mīļākais gadalaiks ir ziema, un tā viņa nepievīla arī kāzu dienā, kas bija ieplānota mirdzošajā Ziemassvētku laikā. No rīta visa pasaule bija apsarmojusi balta, un spīdēja saule... Jā, tieši tāda bija Zanes izsapņotā kāzu diena!

Laulību ceremonija norisinājās Edgara dzimtajā pilsētā Kuldīgā Sv. Annas baznīcā, bet svinību turpinājums – Fontaine Royal viesnīcā Liepājā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Laulību ceremonija norisinājās Edgara dzimtajā pilsētā Kuldīgā Sv. Annas baznīcā, bet svinību turpinājums – Fontaine Royal viesnīcā Liepājā.

Laulību ceremonija norisinājās Edgara dzimtajā pilsētā Kuldīgā Sv. Annas baznīcā, bet svinību turpinājums – Fontaine Royal viesnīcā Liepājā, kas lieliski saskanēja ar pāra vēlmi kāzu dienai piešķirt nelielu bohēmas un greznības pieskaņu. To pastiprināja arī izvēlētais kāzu motīvs – pāva astes spalva, kas atspoguļojās daudzās kāzu detaļās. Lielākā daļa no tām – pašu, ģimenes un draugu sirds un roku darbs. 

Par spīti aukstumam un salam sava mūža skaistākajā dienā Zane un Edgars jutās apgaroti, harmoniski un brīvi. Nekāda mulsuma, nekādas izlikšanās - viņi bija savu mīļo un tuvo cilvēku lokā, viņi bija patiesi un atklāti.

 

Lūk, daži mirdzoši un satraucoši mirkļi, kas iespiedušies Zanes un Edgara atmiņās uz visiem laikiem, mirkļi, kas piešķīra viņu kāzu dienai īpašu siltumu un mīļumu.

  • Edgars pie altāra sagaida savu Zani ar līgavas pušķi rokās...
  • Līgavu līdz altārim ved tētis – viņa stiprā roka tādā mirklī ļoti palīdz...
  • Vedējtēvs ar ģitāru rokās baznīcā izpilda paša sacerētu dziesmu...

 

Zane stāsta: "Sākās mana gatavošanās vecāku mājās kopā ar ģimenes sievietēm. Man tas bija īpašs brīdis – redzēt, kā viņas visas pošas manai dienai un ir kopā ar mani...”

Zanes un Edgara kāzu odziņas

  • Pāva astes spalvas motīvs, kas simbolizē atjaunošanos,- ielūgumos, līgavas pušķī, kāzu logotipā, galda dekorācijās un kartēs, vīra un vedējtēva piespraudēs un aproču pogās, vedējmātes galvas rotā, uz kūciņām, kāzu auto noformējumā...
  • Grafiska glezna, vedējmātes roku darbs, kurā attēlots līgavaiņa uzvalks un līgavas kleitas motīvs – to vakara gaitā viesi izkrāsoja ar krāsām.
  • Dāvaniņa viesiem – zīmulis ar kāzu logo, kuru vakara gaitā varēja izmantot radošajos uzdevumos.
  • Radoša viesu grāmata – uz īpašām kartītēm ikviens uzzīmēja savu galdabiedru pa labi, tad šo garadarbu nodeva modelim, kurš zem sava portreta uzrakstīja novēlējumu jaunajam pārim.  

 

Reklāma
Reklāma

Fotogrāfe: Aiga Rēdmane

 

Avots: "Kāzu iedvesmas grāmata". R.: "White Book", 2014


“Kāzu iedvesmas grāmata”

Kāzas ir viens no īpašākajiem notikumiem cilvēka mūžā, un katrs šo dienu iztēlojas atšķirīgu. Kāds vēlas laulāties meža ielokā, cits – uz salas ezera vidū. Sapņi mēdz būt visdažādākie, un kāzu diena ir īstais mirklis tos piepildīt!

 

“Kāzu iedvesmas grāmata” aicina ielūkoties sapņos, kas jau ir piepildījušies. Šajā grāmatā atradīsiet gan praktiskus padomus, gan neparastas idejas, kas pavērs pavisam citu skatu un kāzu dienas organizēšanu un svinēšanu. Tomēr šī grāmata būs neatsverams avots ne tikai kāzu, bet arī jebkuru citu svētku plānošanā un organizēšanā.

 

Grāmatā apkopoti Latvijas vadošo nozares speciālistu viedokļi un ieteikumi, kā arī krāšņi foto un “odziņas” no vairāk nekā 30 kāzām. Šie cilvēki dalās pieredzē, lai iedrošinātu jūs piepildīt savus sapņus! Nebaidieties sapņot, jo viss ir iespējams, un šī grāmata un tajā iekļautie stāsti to apliecina!

 

Ieskaties: www.whitebook.lv