Gada jubileju nosvinējis puisēns, kurš piedzima vien 450 gramu smags

Mazais angļu zēns Tailors Džamisons nupat nosvinējis 1 gada jubileju. Viņš bija zēns, kura izdzīvošana uzskatāma par brīnumu: puisēns savai 23 gadus vecajai mammai dzima krietni priekšlaikus un svēra nieka 453 gramus. Par Tailora izdzīvošanu ārsti cīnījās ilgstoši.

Māte savu mazuli dzemdēja, būdama bezsamaņā. Puisēns nāca pasaulē vien nieka 453 gramus smags, tomēr izķepurojās un nesen nosvinēja savu pirmo dzimšanas dienu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Māte savu mazuli dzemdēja, būdama bezsamaņā. Puisēns nāca pasaulē vien nieka 453 gramus smags, tomēr izķepurojās un nesen nosvinēja savu pirmo dzimšanas dienu.

 

Britu prese par Tailora gadījumu rakstīja pirms gada, kad mazulis nāca pasaulē mātes Džemmas grūtniecības 24.nedēļā. Viņa gaidīja bērnu, bet Tailors piedzima pilnīgi negaidīti – brīdī, kad Džemma ar savu līgavaini Deilu baudīja nedēļas nogali laukos. Ieturot pusdienas, jaunā sieviete aizrijās ar ēdienu, un tālāk notikumi attīstījās strauji – līgavainis viņu steidzīgi nogādāja slimnīcā, un Džemma „iekrita” bezsamaņā uz trim dienām. Šajā laikā, mātei pat neesot pie apziņas, pasaulē nāca Tailors – pavisam maziņš un ar niecīgām cerībām izdzīvot. Ārsti savus spēkus veltīja gan bērna, gan mātes glābšanai. 

Reklāma
Reklāma

„Kad es pamodos, es zināju, ka esmu dzemdējusi. Taču dēls jau bija aizvests uz citu slimnīcu, un man pateica, ka izredzes zēnam izdzīvot ir 1:10,” tagad, turot dēlu uz rokām, saka Džemma. Viņa stāsta par briesmīgo laiku neziņā. Savu bērnu sieviete pirmo reizi ieraudzīja nedēļu pēc dzemdībām, kuras pati nemaz neatcerējās. Mazais bija tik sīciņš, ka ārsti nesolīja, ka bērns vispār sagaidīs nākamo rītu. Tomēr puisēns izdzīvoja un pusgadu pēc gulēšanas slimnīcā ģimene tika palaista mājās. Tailors braši pieņēmās spēkā, un 27.novembrī nosvinējis viena gada jubileju. „Brīnumi notiek,” teic Tailora māmiņa.