Svētku laikā bērni un pusaudži var saņemt psiholoģisko palīdzību

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 25. un 26.decembrī rīko tradicionālo Ziemassvētku akciju "Uzticies... Tevi dzirdēs un sapratīs", ziņo Labklājības ministrija.

FOTO: Shutterstock.com

Akcijas norises laikā uzticības tālrunis 116111 strādās no plkst.9 līdz 24.

Uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) tālruni īpaši aicināti zvanīt bērni un pusaudži, lai saņemtu bezmaksas psiholoģisko atbalstu un palīdzību Ziemassvētku laikā.

VBTAI pieredze liecina, ka daļa cilvēku tieši Ziemassvētku laikā īpaši asi izjūt savas problēmas – vientulību, nesaprašanos ar citiem cilvēkiem, atstumtību, tādēļ iespēja saņemt atbalstu ir īpaši svarīga. Šādas akcijas uzticības tālruņa speciālisti rīko regulāri jau pēdējos sešus gadus, un interese par tām ir salīdzinoši augsta.

"Mūsu pieredze rāda, ka pat svētku laikā problēmas, ar kurām saskaras bērni, nekur nepazūd. Šajos Ziemassvētkos 25. un 26.decembrī esam pagarinājuši uzticības tālruņa darba laiku līdz pusnaktij, lai bērniem pēc iespējas vairāk būtu iespēja vērsties pēc palīdzības,» norāda Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

Reklāma
Reklāma

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Ikdienas darba režīmā uzticības tālruni var sazvanīt katru darba dienu no plkst.8 līdz 23, sestdienās no plkst.8 līdz 22, svētdienās no plkst.10 līdz 22.