Mazuļiem un mammām garšo Hamanék® biezenīši. Uzzini vairāk testā!

Hamanék® ir garšīgi un veselīgi biezeņi bērniem, un desmit laimīgajiem portāla mammamuntetiem.lv lasītājiem bija iespēja šos biezenīšus pagaršot un novērtēt bez maksas. Esam apkopojuši atsauksmes. 

Hamanék ® - gardums katrā karotē!

FOTO: Shutterstock.com

Hamanék ® - gardums katrā karotē!

Agitas 8 mēnešus vecais Renārs par apetīti nesūdzas. Renārs ir žiperīgs puisēns, kuram jau tagad ir izveidojies savs raksturiņš. Viņš ir brašs ēdājs, kas labprāt izmēģina jaunus gardumus un viegli pieņemt savā ēdienkartē jaununājumus. Pilnīgi neko Renāriņš nav izbrāķējis, ēd visu ar lielāko prieku. Arī Hamanék® biezenīšus puisēns ēda ar gardu muti. Iecienītāki bijuši saldie deserta biezenīši, bet gardu muti notiesāti arī biezeņi ar gaļu, rīsiem un dārzeņiem. Mamma Agita nav novērojusi nekādas alerģiskas reakcijas un droši vien, ka arī nākotnē nopirkt kādu Hamanék® biezenīti ēdienkartes dažādošanai. Vai mamma arī pati nogaršoja bērniem domātos biezeņu? Pagaršojusi gan. Licies, ka tie visi garšojuši diezgan vienādi.

 

 

 

Ivetas mazajam dēlēnam arī visvairāk garšojuši saldie augļu deserti. Mamma un māsas, kas nobaudīja desertus, par gardāko atzina zemeņu biezeni. Puisim negāja pie sirds spinātu biezenis. Alerģiska reakcija gan nav novērota ne no viena biezenīša. Tāpēc kopumā produkcija novērtēta kā laba un, iespējams, nākotnē ģimene to iegādāsies atkal.

 

 

 

 

 

 

Baibas 9 mēnešus vecais dēls Jēkabs joprojām ēd krūts pienu. Papildus ēdienu viņam patīk pagaršot, bet īpaši lielus daudzumus nemēdz apēst. Testēšanas periods sakrita ar zobu nākšanu, kad apetīte ir īpaši maza. Dārzeņu un gaļas biezeņi negāja pie sirds - no katra veida apēda 1 karoti un viss. Bet padalījāmies ar vienu Jēkaba vienaudzi un viņam tīri labi garšoja.
Augļu biezeņi garšoja mazliet labāk. Tos parasti ēda vakaros un/vai kopā ar brokastu putru. Jēkabam vislabāk garšoja ābolu biezenis ar persiku gabaliņiem. Nekādas alerģiskas reakcijas nebija. 
Pati arī pagaršoju visus biezeņus. Jāsaka, ka mums ar Jēkabu ir līdzīgas gaumes. Dārzeņu un gaļas biezeņi man pašai arī īpaši negāja pie sirds (bet man negaršo arī citu firmu dārzeņu gaļas biezeņi). Tos es parasti gatavoju pati. No augļu biezeņiem man vislabāk garšoja banānu biezenis.
Varbūt kādu no augļu biezeņiem vēl kādreiz nopirkšu. Novēroju, ka gandrīz visiem augļu biezeņiem pamatā ir āboli. Iespējams, tas Jēkabam nepatika. Viņam labāk garšo ķirbju un mango biezeņi, bet tā kā mazuļiem garšas sajūtas ik pa laikam mainās, tad varbūt vēlāk būs kāds ābolu periods.



 

Daces dvīņiem visgarādkie likušies augļu biezeņi, īpaši banānu un ābolu-ķiršu. Novērtējot biezenīšus ar gaļu, mamma novērojusi, ka mazākajam brālītim garšoja ar rīsiem un putna gaļu, bet lielajam brālītim vairāk patika truša-spinātu, kartupeļu biezenītis. Tomēr favorīti viennozīmīgi bija augļu biezenīši. Zīdaiņu gatavos biezenīšus pagaršoja arī pati mamma un vecākā māsa. Arī viņām vislabāk garšoja augļu biezeņi, bet biezenīši ar gaļu galīgi nebija viņu gaumē. 

Biezenīšus puikas panesa ļoti labi, nebija nekādu problēmu ne ar punčiem, ne arī citādi. Esam iekļāvuši šīs firmas biezenīšus mūsu ēdienkartē un jau pagaršojuši arī biezenīšus ar biezpienu un krējumu.


 

Indra vērtē jauno piebarojumu šādi “ ​Kopumā - mans otrais mazais ēdājs daudz neatšķiras no pirmā... Diemžēl... Arī šis bēbis tomēr priekšroku dod mammas gatavotajam ēdienam, izņemot tītara gaļas, dārzeņu un rīsu biezeni. To viņš izēda visu burciņu uzreiz un pat izskatījās, ka labprāt ēstu vēl. Pēc garšas arī man patikās, kaut mani vēl joprojām nepamet sajūta, ka veikala biezeņi nu nav nemaz tik ļoti dabīgi un bez konservantiem u.t.t..., jo pat uz burciņas skaidri un gaiši norādīts, ka satur  šo un to konservējošu (kas nu kurai burciņai).
Burciņu ar spinātiem neparko negribēja ēst... Tad aiz sava izcilā taupīguma piejaucu klāt pašas vārītajam ķirbja, burkānu, kartupeļu un truša gaļas biezenītim un tādā veidā arī izdevās "iemānīt".
Toties augļu biezeņus nevienu negribēja ēst, kaut man pašai pat ļoti tie garšoja. Izdevās tikai pāris karotītes teju ar varītēm iespraucināt starp sakniebtajām lūpām. Līdz ar to man grūti spriest īpaši par biezenīti ar zemenēm - vai izsauc kādu alerģisku reakciju, vai nē, jo vispār no dažām ogām manam rakarim ir bijusi pa kādai alerģiska rakstura pumpai.
Tātad mans secinājums - lai kā man reizēm gribētos atpūsties un vienkārši paņemt gatavu pusdienu porciju, man nav vērts izdot naudu par to, ko mans bērns, visticamāk, nemaz negribēs ēst....

Bildē ēd mammas vārīto biezeni ar krietnu devu pašu audzēta ķirbja - tas viņam nudien dikti garšo.

 



Tētis Artūrs piedāvāja biezenīšus savam 6 mēnešus vecajam dēlam Martinam. Puika vēl ir mazs, tāpēc papildēdienu ēd nedaudz. Jau no 5 mēnešus vecuma Martinam tiek piedāvāti augļi, tomēr neviens no iepriekš piedāvātajiem augļu biezeņiem bērniņam nav garšojis. Tāpēc jo lielāks bija vecāku pārsteigums, ka tieši Hamanék® biezeņus Martins ne tikai ēda, bet arī pats atvēra muti un gribēja vēl!
Par garšīgāko augļu biezeni viņš atzina persiku biezeni. Zemeņu biezenītis bija labs, bet ne tik gards, kā persiku. No dārzeņu biezeņiem vislabāk garšoja tītara gaļas biezenis ar dārzeņiem. Tā kā alerģisku reakciju nebija un produkts garšojis arī mammai, tas arī turpmāk ģimene to iegādāsies.


 

Everitas vērtējums: “Par biezenīšiem varu teikt, ka dažus no viņiem mēs iekļausim ikdienas uzturā, piemēram "Truša gaļas, spinātu un kartupeļu biezeni". Ar to mums gāja visinteresantāk! Mazais Hugo ieraugot savā šķīvītī zaļu biezenīti un bija izbrīnīts. Ļoti centās ar rokām iebraukt biezenīti, lai saprastu kas tas ir, bet  nogaršojot pirmo karoti savieba seju un ar rociņu mēģināja izņemt biezenīti no mutes. Garša bija sveša, tāpēc nevarēja saprast, vai mums tas garšo. Mamma noprovēja biezenīti mmm....biju pārsteigta, jo garšoja ļoti labi (ja esi spinātu un tamlīdzīgu dārzeņu piekritējs). Tad nu pirms nākamās ēdienreizes jau ieēda divas karotītes ar biezeni, vēlāk vēl divas, un nākamajā dienā jau tika izēsta visa burciņa ar gardu muti. Ja salīdzina ar citu firmu banānu biezeņiem, tad banānu biezenis man likās ļoti salds. Arī mazajam nošķebināja, tāpēc nācās pie biezeņa pielikt ābolīti. Iespējam tāpēc, ka Hugo nebija ēdis tikai tīru banānu biezenīti. Es uzskatu, ka mazulim labāk jāēd augļi, kas pieejami uz vietas, piemēram, āboli, mellenes, dzērvenes, upenes un.t.

Ļoti interesanta garša bija ābolu biezenim ar zemenēm un aprikozēm. Šo arī turpmāk iekļausim savā ēdienkartē. Pārējie biezenīši bija diezgan parasti un Hugo nekādu īpašu atšķirību starp tiem nemanīja. 
Īsti nevar saprast, kāpēc šīs firmas biezenīši ir lētāki par citiem! Vai tas ir triks kā iekarot tirgus daļu, vai arī tiem sastāvos kas krasi atšķiras,  no citiem ražotājiem?” Hugo ar mammu saka, paldies, ka varēja piedalīties testēšanā. Bija jauna pieredze.
 



Sandra 8 mēnešus vecais Matīss nogaršoja visus testēšanai piedāvātos biezeņus. Ne īpaši garšoja spinātu biezenis, lai gan ikdienā spinātu biezeņus gan pašgatavotos, gan pirktos ēd labprāt. Matīsam alerģiju no biezenīšiem nebija un arī mamma tos atzina par gluži labiem.


 

Reklāma
Reklāma

Ilonu, 8 mēnešus vecā Olivera mammu, sazvanām slimnīcā, kur viņam tiek ārstēts bronhīts. Mamma ļoti novērtē to, ka šajā laikā ir bijusi iespēja testēt biezenīšus. Tas krietni atviegloja slimnīcā pavadīto laiku, jo pie slimnīcā dotajām putrām varēja pielikt gardos augļu biezeņus, bet brokastīs piedāvāt arī sātīgos dārzeņu biezeņus. Olivera iecienītākais biezenis bija saldais banānu biezenītis un biezenis ar persikiem. Mamma domā, ka šos produktus pirks arī turpmāk, jo aprikožu un zemeņu biezeņus ziemas sezonā pati pagatavot nevar. Dārzeņu biezeņus gan mamma arī turpmāk gatavos pati.
Dārzeņu biezenīši puikam nav pārāk gājuši pie sirds, iespējams tāpēc, ka tajos nav sāls un citu garšvielu. Olivers ēd piebarojumu no 5 mēnešu vecuma un joprojām ēd arī mammas pienu.


 

Jana Šipilova ir 10 mēnešus vecā Aleksandra vecmāmiņa, kas mazdēlu auklē kopš dzimšanas. Līdz šim visus biezeņus un putras viņa gatavoja pati, jo veikala produkcijai neuzticas. Neraugoties uz to, ka puika ir pieradis pie mājas ēdiena, Hamanék® saldie biezeņi Aleksandram garšoja. Īpaši gardu muti notiesāts “Ābolu un persiku biezenis ar persiku gabaliņiem”. Dārzeņu biezeņiem pievienots nedaudz sāls un sviests, tad arī tie ir apēsti. Ģimene domā, ka turpmāk šo produkciju varētu ņemt, dodoties kādā tālākā izbraucienā, kad plīts un vietējā produkcija nav pa rokai. 

 

 

Ko nogaršoja mazie testētāji?

Truša gaļas, spinātu un kartupeļu biezenis, 190 g;
No pilnu 6 mēnešu vecuma;
Nesatur govs piena olbaltumu un laktozi, glutēnu, ķīmiskos konservantus un mākslīgos garšas pastiprinātājus, papildus nav pievienots sāls un cukurs;
Sastāvs: Kartupeļu biezenis, ūdens, spināti, truša gaļa, kartupeļu ciete, augu eļļa;
Pasniedz siltu (sildīšana: ūdens peldē, mikroviļņu krāsnī, cepeškrāsnī – skatīt instrukciju!)

 

 

Tītara gaļas, dārzeņu un rīsu biezenis, 190 g;
No pilnu 6 mēnešu vecuma;
Nesatur govs piena olbaltumu un laktozi, glutēnu, ķīmiskos konservantus un mākslīgos garšas pastiprinātājus, papildus nav pievienots sāls un cukurs;
Sastāvs: Ūdens, burkāni, tītara gaļa, rīsi un rīsu milti, tomātu pasta, augu eļļa;
Pasniedz siltu (sildīšana: ūdens peldē, mikroviļņu krāsnī, cepeškrāsnī – skatīt instrukciju!)

 

 

Ābolu un persiku biezenis ar persiku gabaliņiem, 190 g
No pilnu 8 mēnešu vecuma;
Nesatur govs piena olbaltumu un laktozi, glutēnu, ķīmiskos konservantus, mākslīgās krāsvielas un garšas pastiprinātājus;
Papildus NAV pievienots cukurs!
Sastāvs: āboli, persiku biezenis, persiku gabaliņi.

 

 

 

Banānu biezenis, 190 g
No pilnu 4 mēnešu vecuma;
Nesatur govs piena olbaltumu un laktozi, glutēnu, ķīmiskos konservantus, mākslīgās krāsvielas un garšas pastiprinātājus;
Papildus NAV pievienots cukurs!
Sastāvs: banāni.

 

 

 

Ābolu biezenis ar aprikozēm un persikiem,  190 g
No pilnu 4 mēnešu vecuma;
Nesatur govs piena olbaltumu un laktozi, glutēnu, ķīmiskos konservantus, mākslīgās krāsvielas un garšas pastiprinātājus;
Papildus NAV pievienots cukurs!
Sastāvs: āboli, aprikozes, persiki.

 

 

Ābolu biezenis ar zemenēm un aprikozēm,  190 g
No pilnu 4 mēnešu vecuma;
Nesatur govs piena olbaltumu un laktozi, glutēnu, ķīmiskos konservantus, mākslīgās krāsvielas un garšas pastiprinātājus;
Papildus NAV pievienots cukurs!
Sastāvs: āboli, zemenes, aprikozes.

 

 

Par Hamé®

Tas ir čehu uzņēmums, kas jau vairākus gadu desmitus ražo daudzveidīgus pārtikas produktus, tai skaitā Hamanék ®.
Hamanék ® ir garšīgi un veselīgi biezeņi bērniem;
Plaša izvēle, lai ikviena māmiņa varētu izveidot savam mazulim ēdienkarti, kas ir:
Daudzveidīga
Pilnvērtīga
Veselīga
Hamanék ® - gardums katrā karotē!