Patiess 58 gadus veca vīrieša stāsts, kāpēc viņš ir nevainīgs


„Es zinu, ka man tas patiktu, es gribētu vēl un vēl. Tas ir kas līdzīgs kā apēst sulīgu steiku, un saprast, ka pārējo dzīvi būs jāpārtiek vien no sausiem zirņiem, tāpēc neesmu mēģinājis arī prostitūtu pakalpojumus,” tā par savu dzīves pieredzi, kurā neietilpst aktīva seksuālā dzīve, stāsta kāds 58 gadus vecs heteroseksuāls vīrietis no ASV.

Par „pusmūža nevainīgo” ir uzskatāms cilvēks, kas sasniedzot 30 gadu vecumu, ne reizi nav baudījis īstu dzimumaktu

FOTO: Shutterstock.com

Par „pusmūža nevainīgo” ir uzskatāms cilvēks, kas sasniedzot 30 gadu vecumu, ne reizi nav baudījis īstu dzimumaktu


Iespējams, ka šāda pieredze nav nemaz tik reti sastopama, tomēr ne visi ir gatavi atklāt savus dzīves stāstus un emocijas, kas saistās ar tik neierastu dzīves piespēlētu izvēli.

Sauksim viņu par Aleksandru – ārēji ne pārāk pievilcīgs vīrietis, kas nejūtas drošs sieviešu sabiedrībā, stāsta, ka viņu vienmēr ir pārņēmusi milzīga kauna sajūta, kad viņa redzes lokā parādījusies sieviete. „Sievietēm patīk pašpārliecināti vīrieši. Es tāds neesmu, tāpēc jebkuras iespējamās personiskās attiecības esmu novirzījis tā saucamajā draugu zonā.  Pirmais un vienīgais skūpsts ir piedzīvots bērnudārzā, bet tas bija laiks, kad vēlmi iepazīties ar meiteni vēl nevadīja hormonu vētras un dabiskās dziņas.„

Stingrais tēvs un bēdīgā bērnība
Vīrietis stāsta, ka bērnībā viņa tēvs bijis ārkārtīgi stingrs un vardarbīgs. „Viņš apgalvoja, ka es nekam nederu un nekad neko dzīvē nesasniegšu.  Es bieži saņēmu pērienus un sodus par lietām, kuras nebiju izdarījis.”

Bērnības pieredzē ir arī seksuāla vardarbība – 3 gadu vecumā mazajam puikam uzmācās jauns vīrietis, kas bija noalgots pieskatīt mazos bērnus. „Viņš lika man paņemt mutē viņa locekli, es to atteicos darīt. Aizbēgu un noslēpos vannas istabā.”

Izpratne, kas ir sekss, puisim radās no tēvs pirktajiem „Playboy” žurnāliem, bet mūsdienās plaši pieejamās pornogrāfiskās filmas viņš ne reizi nav noskatījies līdz galam „Tur gan var redzēt cilvēku dzimumorgānus visās detaļās, bet man tas viss liekas tik garlaicīgi, ka es parasti aizmiegu, nesagaidot filmas beigas.”

Dzīvē Aleksandrs ir redzējis dažas kailas sievietes. „Pirmo reizi es redzēju kailu meiteni, kad man bija 20 gadi. Tas notika pludmalē. Visskaistākās bija krūtis. Protams, es nesadūšojos pieiet viņai klāt”.
Tagad vīrieti vairs nenomoka seksuālas fantāzijas. Agrāk gan meitenes no Interneta likušās pievilcīgas, bet viņš sevi ierobežoja „Es reti kad masturbēju, domājot par sievietēm. „Man tas sagādā emocionālas ciešanas, jo gribējās tuvu cilvēku, ar kuru baudīt attiecības”.

Kad attiecības tālāk par draudzību netiek
Būdams jaunās, Aleksandrs par seksu domājis daudz biežāk. „Jaunībā man vismaz reizi trīs dienās ienāca prātā seksuāla rakstura domas. Man arī nebija problēma sasniegt orgasmu.” Pēdējo piecu gadu laikā domas par intīmām attiecībām ienāk prātā arvien retāk.


Aleksandrs nav kaislīgs kristietis, lai gan baznīcu apmeklē. Par savu lielāko nelaimi viņš uzskata nepievilcīgo izskatu. „Man pierē ir acis un es redzu, ka salīdzinot ar citiem vīriešiem, esmu ārkārtīgi neglīts”.  Izskata dēļ viņam bija grūtības arī atrast darbu, tāpēc ilgu laiku pēc studiju beigšanas Aleksandrs tirgoja preces pa telefonu.  Dažras reizes viņam pat izdevās iepazīties un sievietes bija gatavas veidot nopietnākas atiecības, diemžēl bailes no tuvības un neticība, ka viņam var izdoties, atturēja Aleksandru riskēt iet tālāk...


„Emocionāli esmu pietiekami daudz cietis no atraidījumiem, lai vēlreiz mēģinātu ar kādu tuvināties. Sekss man nav tikai fizisks akts, bet emocionāla un intīma tuvība. Tam man ir visu mūžu pietrūcis visvairāk un droši vien, ka vairs to arī nepiedzīvošu,” stāsta Aleksandrs, kurš ir pārliecināts, ka vīrietim zaudēt nevainību ir daudz grūtāk. Sievietes gaida, ka iniciatīvu izrādīs vīrietis, bet ko darīt, ja vīrietis ir kautrīgs?


Aleksandrs ir pārliecināts, lai iesaistītos attiecībās, ir jābūt emocionāli stabilai personībai, kas spēj dinamiski pielāgoties dažādām izmaiņām. „Katru rītu pamostoties, es saprotu, ka mana dzīve ir pagājusi bez emocionālas un fiziskas tuvības un tas ir tāpat, kā ik rītu pamosties un aptvert, ka esi ellē.”


Tostarp amerikāņu psihologi veikuši dažādas aptaujas un secinājuši, ka par „pusmūža nevainīgo” ir uzskatāms cilvēks, kas sasniedzot 30 gadu vecumu, ne reizi nav baudījis īstu dzimumaktu, ziņo izdevums "New York magazine"

Reklāma
Reklāma