Iespēja bez maksas apmeklēt ārstu un konsultēties par galvassāpēm

Ar mērķi veicināt sabiedrībā lielāku izpratni par migrēnu un tās ietekmi uz ikdienas  procesiem un cilvēku darbaspējām Latvijas Galvassāpju biedrība līdz gada beigām  turpinās informatīvo pasākumu sēriju un aicina uz bezmaksas vizītēm pie migrēnas  ekspertiem.

Ir izpētīts, ka 95% gadījumu galvassāpju cēloni var noteikt, rūpīgi izpētot pacienta  slimības vēsturi.

FOTO: Shutterstock.com

Ir izpētīts, ka 95% gadījumu galvassāpju cēloni var noteikt, rūpīgi izpētot pacienta slimības vēsturi.

 

Daina Jēgere, Latvijas Galvassāpju biedrības vadītāja: “Lai gan migrēna un stipras, regulāras  galvassāpes ir ap 5% Latvijas iedzīvotāju ikdiena, mēs priecājamies, ka fotosesijā iesaistījās  tie populārie Latvijas cilvēki, kas simboliski spēj izprast šo nepatīkamo slimību un atbalsta  aicinājumus atgādināt rūpēties par savu labsajūtu. Galvassāpes ilgāku vai īsāku laiku izjutuši  apmēram 75% no Latvijas sabiedrības, savukārt migrēna ir sastopama 16-18% sabiedrības. Vīriešiem tā piemīt retāk nekā sievietēm, bet vismaz viena migrēnas lēkme, ko cilvēki, ja nav  devušies pie ārsta, var neatpazīt, ir piemeklējusi apmēram 46% sabiedrības.”

 

Tāpēc līdz gada beigām, zvanot darba dienās uz akcijas tālruni  26575884 (plkst. 13 līdz 16), var pieteikties bezmaksas konsultācijai pie galvassāpju  ārstiem visā Latvijā – Rīgā, Liepājā, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī un Rēzeknē. 
 

Reklāma
Reklāma


Biedrības pārstāvji aicina neaizmirst, ka jebkuras galvassāpes ir signāls - veselība sauc pēc  palīdzības. Ir izpētīts, ka 95% gadījumu galvassāpju cēloni var noteikt, rūpīgi izpētot pacienta  slimības vēsturi. Tāpēc līdz gada beigām, zvanot darba dienās uz akcijas tālruni  26575884 (plkst. 13 līdz 16), var pieteikties bezmaksas konsultācijai pie galvassāpju  ārstiem visā Latvijā – Rīgā, Liepājā, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī un Rēzeknē. To  īpaši aicina izmantot tos, kam galvassāpes ir ļoti stipras, regulāras vai periodiskas un rada problēmas ikdienas darbos.


Novembrī un decembrī dažādās kultūras un izklaides telpās ir skatāma īpaša ceļojošā fotoizstāde “Cita cepurē”. Modeļu lomā iejutušās vairākas sabiedrībā zināmas personības, šogad pirmo reizi vīrieši: Marsa iekarotājs Pauls Irbins, aktieris Normunds Bērzs, sporta žurnālists Jānis Janševics, saksofonists francūzis Fred Hormain un mūziķis Aigars Runčis. Savukārt no daiļā dzimuma fotogrāfijās būs redzamas aktrise Sarmīte Rubule, saksofonu dueta “Viņš un Viņa” mūziķe Ilze Lejiņa, LNSO soliste Andžella Goba, modele Māra Kampernova, veselīga dzīvesveida veicinātāja Elita Drāke un žurnāliste Linda Krūmiņa.

 

Izstāde tiek rīkota jau otro gadu pēc kārtas un šogad tā apskatāma kinoteātros “Forum Cinemas” un “Multikino”, kā arī koncertzālē “Palladium”, t/p “Alfa” un t/c “Galleria Riga”. Fotogrāfiju akcents ir personības un mākslinieces Sandas Ezeriņas veidoto cepuru simbioze, ko varēs apskatīt fotogrāfa Jāņa Bula skatījumā. Abas platmales ir vienojošais simbols galvassāpēm, ar ko dažādiem cilvēkiem jāiemācās sadzīvot, ja tās pārtop nopietnā slimībā.