Kā kopt seju ziemas aukstumā un kad sākt lietot nakts krēmu?

Pagaidām ziema mūs lutina, un āra temperatūra zemāk par pāris grādiem zem nulles nenoslīd, tomār par ādas aizsardzību jāsāk domāt jau laikus.

Senos laikos ādu iezieda ar zosu taukiem, mūsdienās lieto līdzekļus, kas satur eļļas vaskus, silikonu, keramīdus, neaizvietojamās taukskābes, tās veido uz ādas plānu plēvīti un aizsargā ādu no zemās temperatūras un mitruma zuduma.

FOTO: Shutterstock.com

Senos laikos ādu iezieda ar zosu taukiem, mūsdienās lieto līdzekļus, kas satur eļļas vaskus, silikonu, keramīdus, neaizvietojamās taukskābes, tās veido uz ādas plānu plēvīti un aizsargā ādu no zemās temperatūras un mitruma zuduma.

Konsultē Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe Anita Ābele.

Ja gaisa temperatūra ir ap 0 grādiem: lieto mitrinošu krēmu, kas novērš ādas sausumu. Vakaros acu zonu palutini ar želejveida līdzekli. Reizi nedēļā liec mitrinošu masku ar olīveļļu, alvejas želeju u.c.

Ja gaisa temperatūra noslīd līdz -5 grādiem pēc Celsija un zemāk, krēmu uzklāj uz ādas ne vēlāk kā 30 līdz 40 minūtes pirms došanās ārā.
Sejas attīrīšanai lieto kosmētisko pieniņu vai eļļu. Nekādā gadījumā neizmanto līdzekļus, kas satur alkoholu, - tas izsausina ādu un rada ādas apsaldēšanas risku!
Nelabvēlīgiem laika apstākļiem un ziemīgām izklaidēm ārā labāk noder speciāli aizsargkrēmi. Tie satur ekstrēmos klimata apstākļos augušu augu ekstraktus un vasku, kas pielāgojas videi un aizsargā ādu. Ja ādai ir tendence uz kuperozes veidošanos, izvēlies aizsargkrēmu, kura sastāvā ir ginkobilobas ekstrakts, zaļā tēja vai zirgkastaņa, kas stiprina asinsvadus. Aukstā laikā lieto tonālo krēmu, kas ļauj ādai brīvi elpot, tai pašā laikā aizsargā to, mitrina un vienlaikus kalpo kā vairogs pret aukstumu un UVS.
Ievēro: pēc āra aktivitātēm noņem aizsargkrēmu ar kosmētisko pieniņu, lai attīrītu poras. Tonizē seju ar losjonu un noteikti uzklāj dziļi mitrinošu krēmu.

Ja ir – 25 grādi pēc Celsija un zemāk, ādai ir liels stress. Senos laikos ādu iezieda ar zosu taukiem, mūsdienās lieto līdzekļus, kas satur eļļas vaskus, silikonu, keramīdus, neaizvietojamās taukskābes, tās veido uz ādas plānu plēvīti un aizsargā ādu no zemās temperatūras un mitruma zuduma. Dekoratīvā kosmētika – tonālie līdzekļi, treknas konsistences pūderkrēms, ēnas – veido papildu barjeru pret aukstumu, tādēļ to lietošana aukstumā ir pat ļoti ieteicama. Lūpām teicama izvēle šajā laikā – barojoša lūpu krāsa, kas satur mīkstinošas eļļas, taukus, vasku.
Ieteikums: rokām vairākas reizes dienā lieto barojošus aizsargkrēmus, kas satur šī sviestu, hohobas, avokado vai karitē eļļas un sviestus. 


Savukārt kosmētiķe Ieva Cipule stāsta, kāpēc un vai ir nepieciešams nakstskrēms:
Nakstskrēmu vajadzētu sākt lietot pēc 30 līdz 35 gadu vecuma, kad sākam domāt par ādas atjaunošanu. Līdz 30 gadu vecumam uz nakti var lietot mitrinošu līdzekli, īpaši svarīgi tas ir apkures periodā. Āda atjaunojas tieši naktī, kamēr guļam ciešā miegā. Uz rīta pusi organismā aktivizējas iekšējās sekrēcijas dziedzeri, tie iekustina vielmaiņu un asinsriti, kas nodrošina barības vielu piegādi ādas šūnām, tāpēc pirms gulētiešanas uzklāto līdzekļu iedarbība ir daudzkārt iedarbīgāka. 
Dienas krēma uzdevums ir aizsargāt ādu no ārējās vides iedarbības (arī no UVS), bet nakts kosmētikai jāatbalsta ādas atjaunošanās funkcija. Šī iemesla dēļ nakts kosmētikas sastāvu veido daudz koncentrētākas aktīvās vielas – dažādi mitrinoši, barojoši un ārstnieciski komponenti, kas nodrošina ādas vajadzības. Tāpēc ieteikums lietot naktskrēmu nav tikai mārketinga triks, lai pārdotu  vairāk krēmu, bet gan tālredzīga stratēģija rūpēs par ādas izskatu un veselību.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: žurnāls „100 Labi Padomi”

www.kasjauns.lv