Ko tu zini par kartupeļa dzīvi? Ja neko, tad dodies uz operu visai ģimenei!


Kas var būt vienkāršāks par kartupeli? Pašu vienkāršāko tupeni, kas mūsu pusdienu galdā ir katru dienu? Jā, šķiet, ka šis it kā necilais dārzenis nav pelnījis īpašu uzmanību. Patiesībā viss ir pavisam savādāk – kartupeļa vēsture ir patiešām interesants un aizraujošs stāsts par piedzīvojumiem bagātu un dažbrīd pat bīstamu ceļojumu no tālās Dienvidamerikas Andu kalniem uz Eiropu. Par to tapis muzikāls stāsts "Kartupeļu opera"

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto


Krāšņā muzikālā operā Mazā Kartupeļa piedzīvojumu ir izstāstījusi bērnu rakstniece un dzejniece Inese Zandere. Iedziedējuši izrādi ir solisti Evita Zālīte, Juris Vizbulis, Annija Putniņa, Ivars Cinkuss, Jānis Strazdiņš un citi, Rīgas Doma meiteņu koris "TIARA" un Kartupeļu Operas orķestris. Mazais Kartupelis savā ceļā sastop Kurmi, Žurku, Stērķeles jaunkundzi un Ķīseļa kungu, un arī mazo nazīti.

Pagaidām redzēts tikai neliels gabaliņš no operas mēģinājuma, bet  jau tagad skaidrs, ka dvēselisku baudījumu un prieku acīm un ausīm gūs visa ģimene, kas aizies uz šo izrādi.


Koncertuzveduma "Kartupeļu opera" pirmizrāde notiks 24.novembrī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē. Vēlāk Rīgā koncertzālē "Rīga" būs skatāmas vēl divas izrādes – 3. un 7.decembrī.

Iestudējumu būs iespējams noskatīties arī citviet Latvijā – 31.janvārī – Ventspilī (k/n Ventspils jūras vārti); 5.februārī – Rēzeknē (Latgales vēstniecībā "GORS); 19.februārī – Liepājā (Liepājas teātrī); 19.aprīlī – Cēsīs (Vidzemes koncertzālē "Cēsis"). "Kartupeļu opera" uz izrādēm gaidīs ģimenes ar skolas vecuma bērniem.

Reklāma
Reklāma

 

Sekojiet informācijai portālā "Mammamuntetiem.lv". Katrā novadā viena ģimene varēs saņemt ielīgumus un izbaudīt izrādi par brīvu.

P.S. Starp citu, izzinoša mājas lapa par kartupeļiem ir izveidota Rīga 2014 ietvaros. Ieskaties http://kartupelis.lv/

Autore: Līga Brūvere, Mammamuntetiem.lv redaktore