Smiltsērkšķu un medus dzēriens ar ingveru

Smiltsērkšķis ir lielisks imūnsistēmu stiprinošs līdzeklis, tā sastāvā ir vairāk nekā 190 bioloģiski aktīvu komponentu. Smiltsērkšņu sula savienojumā ar medu, ingveru un kanēli ir organismu vispārspēcinošs dzēriens, kas sasilda, stimulē asinsriti un paaugstina organisma spēju pretoties infekcijām. Iesaka  šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Smiltsērkšķu un medus dzēriens ar ingveru

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nepieciešams:
Smiltsērkšķu sula –  200 ml
Ābolu sula – 650 ml
Medus – 3 ēdamk.
Rīvēta ingvera sakne – 3 ēdamk.
Kanēļa miza – 2 gab.

Pagatavošana:
1. Katliņā lej ābolu un smiltsērkšķu sulu, pievieno ingvera sakni un garšvielas, uzkarsē. 
2. Dzērienu papildina ar medu, maisa līdz tas ir izkusis.
3. Dzērienu noceļ no plīts un izkās caur sietiņu vai tīru marli, lai tam nebūtu biezumu.
4. Pasniedz karstu ar sezonālajām ogām un ābola šķēlītēm. 

Atceries! Karsēt nenozīmē vārīt!

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas