Kāpēc mums cenšas atņemt valsts svētkus?

Šī nedēļa rit sarkanbaltsarkanā noskaņā. Notiek svētku koncerti, piemiņas brīži, parādes un svecīšu nolikšanas, jo Latvijai dzimšanas diena. Arī bērnudārzos un skolās notiek jauki, patriotiski Latvijas jubilejai veltīti pasākumi. Pašvaldības parūpējušās, lai pilsētas rotātu karoga krāsa motīvi. Skaisti!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Skaisti līdz brīdim, kad ieraugu lielveikalu, mazāku veikalu un vairāku ēdināšanas iestāžu skatlogus. Tie liek man justies kā laika mašīnā, jo es redzu... sniega kupenas, krāšņas dāvanas, rūķīšus, ziemeļbriežus un Ziemassvētku vecīšus.

 

Kāpēc jūs mums cenšaties atņemt valsts svētkus? 

"Taupām uz dekorācijām," pus pa jokam paskaidroja Lido darbinieks. Un dievojās, ka vismaz līdz decembrim Ziemassvētku dziesmas gan nespēlēšot. 

Par lielveikaliem arī skaidrs - Latvijas dzimšanas dienu nepārdosi. No karodziņiem vien nekāda lielā peļņa nesanāks, bet patriotismu safasēt glītās pakās arī nav iespējams. 

 

Mīļie, piespraudiet pie atloka karodziņu, iesien karoga krāsu lentīti mašīnā, aizdedziet sarkanbaltsarkanas sveces, aizbrauciet uz Tīreļpurvu, izbaudiet Latvijas dzimšanas dienas svētku programmu, pagatavojiet kaut ko garšīgu latviskās krāsās, domājiet labas domas, dariet labus darbus!

 

Reklāma
Reklāma

Pavisam drīz pienāks laiks arī Ziemassvētkiem.

 

Lai sirsnīgi valsts svētki!

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore

Foto: Shutterstock.com