Intriģējoši fakti, kas aicina biežāk nodoties seksa priekiem

To, ka sekss ir laba lieta, gandrīz neviens neapšauba. Bet izrādās, ka sekss ir arī labs ārstniecības līdzeklis pret dažādām kaitēm. Varbūt dažreiz jānododas mīlas priekiem pirms mest mutē kārtējo tabletīti?

Labs sekss ietekmē dzīves kvalitāti pat pozitīvāk nekā teicams materiālais stāvoklis

FOTO: Shutterstock.com

Labs sekss ietekmē dzīves kvalitāti pat pozitīvāk nekā teicams materiālais stāvoklis

Vīrieši, kas regulāri nodarbojas ar seksu, daudz biežāk ir ilgdzīvotāji nekā tie, kas iztiek bez fiziskās tuvības. Turklāt labs sekss ietekmē dzīves kvalitāti pat pozitīvāk nekā teicams materiālais stāvoklis.

Samazinās sirds un asinsvadu slimību risks. Turklāt sekss ir labs diagnostikas līdzeklis, kas parāda, kādā stāvoklī ir asinsvadi. 

Erekcijas problēmas ir signāls, ka arī citur organismā asinsvadi funkcionē vāji. 

Tās var norādīt uz cukura diabētu, aterosklerozi vai hipertoniju.

Sekss samazina svaru. Viens dzimumakts sadedzina tikpat kaloriju, cik 15 minūšu skriešana.
 

Sekss uzlabo garastāvokli. Pirms trim gadiem amerikāņi atrada fizioloģisku izskaidrojumu šim acīmredzamajam faktam. Paldies jāsaka hormoniem, kas izdalās seksa laikā.

Samazinās iespēja saslimt ar gripu un citām infekcijas slimībām. Regulāri dzīvojot dzimumdzīvi, asinīs ir par 30 procentiem vairāk antivielu, kas sargā no slimībām, nekā tiem cilvēkiem, kas ievēro celibātu.

Mīlēšanās palīdz saglabāt fizisko formu, tieši tāpat kā vingrošana. 

Bez tā, ka seksa laikā mainās elpošana un asinsrite, tiek noslogoti arī muskuļi.

Reklāma
Reklāma


Sekss aizkavē urīna nesaturēšanu, jo sievietēm seksa laikā tiek iekustināti starpenes muskuļi, savelkas maksts sieniņas, un īpaši šīs muskuļu grupas tiek nodarbinātas orgasma laikā.

Sekss aizvieto miega zāles, jo orgasma laikā ķermenī izdalās hormonioksitocīns, prolaktīns un vazopresīns, kas izraisa atslābumu un nogurumu. Tā gan ir tiesa, ka ar gadiem, lai sasniegtu orgasmu, vajag daudz vairāk laika, tādēļ ir svarīgi, gluži kā jaunībā, atcerēties par priekšspēli.

Sekss mazina migrēnu! Mīlēšanās gaitā un orgasma laikā izdalījušies hormoni pozitīvi iespaido asinsvadus, regulējot asinsspiedienu un tonusu, tādēļ sievietes, kas mīlējās un sasniedz orgasmu vismaz divas reizes nedēļā, atzīmē, ka mazinās galvassāpju biežums un intensitāte. Apmēram 20% cilvēku, kas cieš no smagām migrēnas lēkmēm, sekss tās pilnībā atvaira.

Pēdējo gadu pētījumi apstiprina, ka tad, ja vīrietis pēc 40 gūst orgasmu trīs reizes nedēļā, sirds slimību risks samazinās par 50%.

Ja sieviete mīlējās vismaz trīs reizes nedēļā un pat vairāk, kā arī vismaz 90% gadījumu sasniedz orgasmu, viņa praktiski mēdz izskatīties par desmit gadiem jaunāka nekā viņas vienaudzes, kas tik ļoti neizbauda seksu. Šīm sievietēm āda ir elastīgāka, viņām ir mazāk grumbu, jo tas saistīts ar to, ka 

orgasma laikā izdalās augšanas hormons, kas aizkavē grumbu rašanos vai tās pat samazinās.