Novembra sākumā joprojām gaidāms silts laiks

Novembra pirmajā nedēļā laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas - dienas būs salīdzinoši siltas un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, lasāms Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājas lapā. Brīvdienās saule spīdēs maz, valsts rietumu daļā varētu būt gaidāms neliels lietus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sestdien, 1.novembrī, vēl vietām varētu būt gaidāms neliels lietus, taču spēkā pieņemsies vējš, kas piekrastē brāzmās var sasniegt 15-16 metrus sekundē lielu ātrumu. Dienas laikā gaisa temperatūra būs ap plus 4, plus 8 grādiem, jūras piekrastē par dažiem grādiem siltāks - līdz plus 12 grādiem.

Svētdien daudzviet nedaudz līs. Pūtīs dienvidu puses vējš, kas svētdien pakāpeniski pieņemsies spēkā, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-16 metrus sekundē.

Vidzemē un Latgalē naktīs nedaudz piesals, bet jūras piekrastē minimālā temperatūra gaidāma +5...+9 grādu robežās, dienas laikā Latvijas austrumos gaiss iesils līdz +4...+8 grādiem, bet jūras piekrastē pat līdz +9...+12 grādiem.  

Reklāma
Reklāma

Novembra pirmās nedēļas lielāko daļu laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklona ziemeļrietumu mala – blīvākās mākoņu un nokrišņu zonas atradīsies uz rietumiem no Latvijas teritorijas, tādēļ ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, pa laikam debesis skaidrosies un uzspīdēs arī saule. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējiem, pieturēsies silts laiks: pat naktīs sals ir maz iespējams, bet dienas laikā būs vismaz +7...+12 grādus silts.