Senlaicīgas Helovīnu rotaļas un videopamācība "Izgreb savu ķirbju spoku"

Lai amerikāniskā Helovīnu ballīte bērniem būtu ne tikai ilgi gaidīta, bet arī interesanta, palīdziet saorganizēt aizraujošu ķirbīšu balli ar aizrautīgām rotaļām. Helovīni jeb Visu svēto diena tiek svinēta 31. oktobra vakarā. Tātad vēl var paspēt sagatavoties.

Ekrānšāviņš no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānšāviņš no video

 

Senlaicīga rotaļa “Uzmini, kas iekšā”
Veclaicīga Helovīnu spēle "Uzmini, kas iekšā". Dažādos traukos saliek dažādas struktūras un formas sastāvdaļas, piemēram, vārītas nūdeles, gliemežvāku makaroniņus vai īsos makaronus, želeju, olīvas, aukstus vārītus cīsiņus... Traukiem virsū uzliek kasti ar caurumu vidū, lai neviens neredz, kas ir iekšā, bet tajā var iebāzt roku un pataustīt saturu. Tad katrs min, kas tur ir iekšā – gļotas, acis vai tārpiņi.  Laba sensoro sajūtu attīstīšanas spēle.


Izveidojiet darbnīcu
Izveidojiet cepumu vai sviestmaižu dekorēšanas darbnīcu. Bērni paši varēs smērēt uz paliela izmēra cepumiem dažādu krāsu ievārījumus, krāsainu garšvielu sviestu vai iepriekš pagatavotus, ar pārtikas krāsvielām iekrāsotus krēmus.  Darbnīcā var ļaut bērniem arī paniekoties ar krāsām, apgleznojot mazos ķirbjus ar dažādām sejiņām.
 

Izjokošana ar stilu
Sagrieziet papīra strēmeles. Daļai uzraksties vārdu "Joks" , uz otras - "Saldumi". Uz tām, kurām uzrakstīts "Joks", pierakstiet arī, kādu jocīgu, bērniem izpildāmu darbību ir jāveic. Bērni sastājas aplī un no kastes velk sagrieztās papīra strēmeles. Tie, kuri izvelk uzdevumu, to izpilda, bet tie, kam tiek loze ar uzrakstu "Saldumi", saņem našķi vai kādu citu mazu balviņu.


Izgatavojiet spoku
Sagādājiet vecas drēbes, cepures, avīzes, krāsas. No sagādātajiem materiāliem jāpagatavo spocīga lelle ar izkrāsotu seju. Izgatavošanas laiks 15 – 20 minūtes. Izteiksmīgāko izlieciet pie ārdurvīm. Saldumu prasītājiem, kas šovakar klauvēs pie durvīm, būs, ko brīnīties.
 

Bet šeit videopamācība, kā izgatavot galveno ballītes dekoru – spocīgu ķirbi ar baisu seju.

Reklāma
Reklāma