Pirms dēls zaudē redzi, mamma rāda viņam pasaules skaistumu

Luiss ir 13 gadus vecs pusaudzis, kas mīt Oklendā – Jaunzēlandes galvaspilsētā. Viņš nav paveicis nekādus varoņdarbus , tomēr pasaulē Luisa dzīves stāsts ir izsaucis lielu interesi un aizkustinošas emocijas.

Ekrānšāviņi no bild.de

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānšāviņi no bild.de

 

 

Puisis strauji zaudē redzi. Pašlaik viņam ir tikai 50% no normāla cilvēka redzes, bet tuvāko mēnešu laikā ārsti prognozē pilnīgu un neatgriezenisku aklumu. Viņa saslimšana ir ģenētiski iedzimta.  

 


Vecāki, saprotot , ka nevar apstādināt šo saslimšanu, pieņēma radikālu lēmumu – paspēt dēlam parādīt pasaules skaistumu pirms tam iegrimst pilnīgā tumsā. Luisa māte Katerina Korbeta ir aizgājusi no darba un tuvākos mēnešus ziedojusi dēla izglītošanai. Puisi ir bijis Romā, Bostonā, redzējis Lielo Kanjonu.  Pašlaik ģimene apceļo Dolomīta Alpus Dienvidtirolē (Eiropa). Ceļā viņus pavada ne mazāk neparasts pavadonis – neredzīgs profesionālais alpīnists Endijs Holcers.


 

Reklāma
Reklāma

Luisa abi brāļi arī cieš no šīs saslimšanas, bet daudz vieglākā formā. Strauju redzes pasliktināšanos puisis pamanīja pirms gada, kas vairs nevarēja izlasīt mācību grāmatas tekstu. Puisis pilnībā noslēdzās, viņam sākās depresija.
 

Tad mamma izlēma darīt sava bērna labā visu, ko spēj un sāka organizēt “Luisa sapņu ceļojumu”. Pēc tam, kad puisis būs kļuvis akls, viņam būs jāveido sava īpašā pasaule, kurā nozīmīgu lomu spēlēs tas, ko viņš būs redzējis ceļojuma laikā.
 

Finansiāli šo sapni palīdz īstenot kaimiņi un tuvākā sabiedrība, kura zina par ģimenes nelaimi un plāniem. Tagad, kad stāsts kļuvis populārs, arvien vairāk uzņēmēju atsaucas lūgumam atbalstīt projektu. Piemēram, Kalifornijā ģimene viesojās Google centrālajā ofisā, bet Ņujorkā viņus uzaicināja apskatīt Empire State Building debesskrāpjus.
 

Luisa mīļākā valsts pašlaik esot Itālija un viņš joprojām cer kļūt par arhitektu. “Ja kaut ko ļoti grib, tas taču piepildās,” tic Luiss.

 

Avots un ekrānšāviņi no bild.de