1. novembrī Kalnciema kvartālā labdarības akcijā "Apsnieg eņģeļu koks" apgleznos māla podus

1.novembrī no plkst. 13:00 līdz 15:00 Kalnciema kvartāla tirdziņa izstāžu galerijā Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība rīko labdarības akciju – Ziemassvētku eglīšu podu apgleznošanas radošo darbnīcu. Tās laikā dažādu jomu mākslinieki apgleznos māla podus Ziemassvētku eglītēm, kas tiks pārdotas labdarības izsolē Kalnciema kvartāla tirdziņā 13.decembrī.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

Radošajā darbnīcā piedalīsies mākslinieki Māris Subačs, Agnese Bule, Laura Feldberga, grafiķe Antra Jāņkalna, keramiķe Mairita Folkmane un tēlnieks Ivo Folkmanis, gleznotāji Agra Rītiņa un Rihards Delvers, grafiķe un gleznotāja Dina Ābele, kā arī tekstilmāksliniece Kristīne Ramane.

 

Lielie un mazie tirdziņa apmeklētāji aicināti radošajā darbnīcā vērot mākslinieku darbu, kā arī piedalīties Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības labdarības akcijas simbola – Eņģeļu koka veidošanā. Visi akcijā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti neizārstējami slimo bērnu paliatīvās aprūpes organizēšanai mājās. Akciju atbalsta uzņēmumi Konekesko un Coca- Cola.

 

“Labdarības akcija Eņģeļu koks ir kļuvusi par simbolu veselai labdarības pasākumu virknei, piedāvājot dažādas iespējas atbalstīt neizārstējami slimos bērnus – atnākot uz labdarības koncertiem, piedaloties Ziemassvētku eglīšu vai ziedošu augu izsolē pavasarī. No maza kociņa tā aug un veidojas par lielu koku, kas iepriecina gan mūs, akcijas rīkotājus, gan slimos bērnus un viņu ģimenes,” stāsta Anda Jansone, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja.

 

Reklāma
Reklāma

"Mēs, cilvēki, kas dzīvojam šajā pasaulē, esam kā vienots organisms. Stiprākie ir līdzatbildīgi par vājākajiem, arī smagi slimajiem bērniem, kuriem diemžēl nav cerību tikt izārstētiem. Taču mums visiem ir cerība un ticība labajam – darot labu, kopīgiem spēkiem varam pasauli padarīt laimīgāku,” saka akcijas dalībniece, Daugavpils keramiķe Mairita Folkmane.
 

„Akcija Apsnieg eņģeļu koks ir netradicionāla un skaista ideja – gada tumšākajā laikā cilvēkiem tiek dota iespēja nopirkt mūžzaļu eglīti, dzīvības un atdzimšanas simbolu, ar šo labo darbu, ar savu ziedojumu, pašiem kļūstot par gaismas nesējiem,” saka uzņēmuma Konekesko valdes priekšsēdētāja Antra Spickus.

 

„Esam gandarīti, ka Eņģelu koka akcijas ietvaros varam palīdzēt bērniem justies laimīgākiem, savā slimībā esot kopā ar tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem un saņemt aprūpi nevis slimnīcā,bet mājās ģimenes lokā,” saka uzņēmuma  Coca-Cola sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Dricka.

 

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir sabiedriska labuma organizācija, kas jau 16 gadus ģimenēm ar neizārstējami slimiem bērniem nodrošina nepārtrauktu palīdzību un kompleksu pieeju slimībai – slimības simptomu kontroli, psiholoģisku, sociālu un garīgu aprūpi.