Stāsts, kā es pirku vienu dēli

Dzīvē bija pienācis tāds brīdis, kad man vajadzēja dēli. Pavisam parastu, ēvelētu dēli - apmēram 10 cm platu, 80 cm garu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai pie tā tiktu, devos uz Depo, kas atrodas Rīgā Krasta ielā. Ja jums šķiet, ka dēli nopirkt ir vienkārši, atļaušos sagraut ilūziju - tā tas nav. Veikalā ir visādi - rievaini, lakoti, plati un ļoti gari. Bet tieši tāda, kādu vajadzēja man, nav. Tā kā aktuāls bija platums (jo dēli īsāku pataisīt ir salīdzinoši viegli), noskatīju vienu nepilnus 2 metrus garu eksemplāru. 

 

Problēma - uz kokmateriāla neredzu svītru kodu, tādēļ puisim blakus ejā vaicāju, kas jādara, lai pie kasēm būtu iespējams identificēt, cik būs jāmaksā. "Vajag sameklēt koku ar svītru kodu," puisis pamāca. Tā arī daru - pavandos pa kaudzi un vienu tādu atrodu. 

 

Lēnā gaitā apstaigāju pārējās veikala nodaļas, salieku ratos citas nepieciešamās preces un dodos uz kasēm. Samaksāju, cik prasa, un priecīga, ka šis darbiņš nu padarīts, dodos mājās.

 

Jā, jā, mana vaina, ka čeku nepārbaudīju pie kasēm, bet tikai mājās. Un tomēr. Tieši mājās konstatēju, ka dēlis man ir izmaksājis tieši 20 eur un 86 centus. Un čekā norādīts, ka viena vietā par šo cenu man jābūt četriem. Skaidrs - nākamajā dienā būs jādodas uz Depo taisnību meklēt...

 

Naktī gulēju visnotaļ slikti, iztēlojoties sarunu ar man nelabvēlīgu iznākumu. Uz pozitīvu cerēju vien ar pamatīgām pārrunā, iesniegumiem un pārliecināšanu. Nākamajā dienā Depo saruna par radušos problēmu notika daudz veiksmīgāk nekā vispār spēju iztēloties. 

Reklāma
Reklāma

 

Izrādās, šie dēļi, no kuru kaudzes ņemts arī manējais, tiek pārdoti sasaiņoti pa četri. Kāds ir pārgriezis saites, un es no vaļējā iepakojuma esmu paņēmusi tieši to ar svītru kodu. Mani pārņēma divējādas sajūtas. Prieks, ka neviens neapšauba manis sacīto, un nogurums, ka atkal būs jāstaigā pa veikalu, meklējot dēli, ko pārdod pa vienam. 

 

Te liels paldies par sapratni un iejūtību jāsaka Depo kasierei Sandrai Jankevičai, kura gādīgi apjautājās: "Jums to dēļi noteikti vajag?" "Jā." "Nu tad mēs pārdosim ceturto daļu iepakojuma," sacīja kasiere un atdeva pārmaksāto naudu. 

 

Labs, kas labi beidzās. Bet mācība - citā reizē uz cenām un notiekošajam pie kasēm jāskatās līdzi divtik uzmanīgi. 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore