Žurnāls „Mammām un Tētiem” skatīts un lejupielādēts jau vairāk nekā 30 000 reižu

Nepilnu trīs nedēļu laikā portāla „Mammamuntetiem.lv” izdotais bezmaksas žurnāls topošajiem un jaunajiem vecākiem „Mammām un Tētiem” ir internetā apskatīts un lejupielādēts jau vairāk nekā 30 000 reižu. Visvairāk lasītie raksti ir par dzemdību norisi, alkohola lietošanu grūtniecības laikā, kā arī seksu pēc dzemdībām. 

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

„Bez šaubām, mūs gandarī vecāku, kā arī medicīnas iestāžu interese par žurnālu. Pirmais numurs drukātā formātā ir jau izplatīts un pieejams visā Latvijā, savukārt žurnāla lasījumu skaits interneta versijā jau tagad pārsniedz mūsu plānotos rādītājus,” teic portāla „Mammamuntetiem.lv” un žurnāla „Mammām un Tētiem” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Paužot prieku par žurnāla panākumiem, I. Akmentiņa-Smildziņa saka paldies ikvienam reklāmdevējam, kas izvietojis reklāmu žurnālā, jo tas šobrīd ir galvenais finansējuma veids, lai izglītojošo izdevumu Latvijas ģimenes varētu saņemt bez maksas. „Arī citās Eiropas valstīs vecākiem bez maksas tiek doti izglītojoši žurnāli, taču to nodrošina valsts. Savukārt mēs ko tādu šobrīd varam paveikt, pateicoties reklāmdevējiem.”

Šīs nedēļas sākumā restorānā „Dārzs” norisinājās portāla „Mammamuntetiem.lv” izdotā bezmaksas žurnāla topošajiem un jaunajiem vecākiem „Mammām un Tētiem” atvēršanas svētki. Pasākumu apmeklēja dzemdniecības jomas vadošie speciālisti, projekta atbalstītāji, žurnāla veidotāji, reklāmdevēji, kā arī Veselības ministrijas pārstāve.

Žurnāla mērķauditorija ir abi topošie vecāki – gan māmiņa, gan tētis. Tēva lomu grūtniecības procesā komentē psiholoģe Diāna Zande: „Tēti ir uzrunāti jau žurnāla nosaukumā, ir konkrēti pateikts: „Tēvi, jūs esat svarīgi gan savai dāmai, gan bērnam”. Viņiem tikai jāatver žurnāls un jāsāk lasīt. Piedāvājums ir, atliek vien tēva lomu izbaudīt ar prieku, ne tikai to sajust. Šis process – mazuļa gaidīšana un audzināšana – ir aizraujošs, ja to ne tikai vēro, bet tajā arī iesaistās.”

Portāla „Mammamuntetiem.lv” oktobra beigās veiktā aptauja rāda, ka kopumā 76% vecāku joprojām pietrūkst uzticamas informācijas par grūtniecību, dzemdībām un mazuļa aprūpi.

Reklāma
Reklāma

„Elektroniskajā telpā ir pieejams ļoti daudz informācijas jaunajiem vecākiem par dzīvesveidu, paradumiem, mazuli gaidot, bērna aprūpi un kopšanu, bet svarīgi ir, lai šī informācija būtu kvalitatīva, strukturēta, speciālistu sniegta un balstīta uz pētījumiem un pierādījumiem. Bieži vien vecāki priekšroku dod drukātajai informācijai, tāpēc ir apsveicama ideja izdot žurnālu ar zināmu regularitāti, ko bez maksas var saņemt jaunie vecāki. Būtiski ir, ka šā žurnāla veidošanā tiek iesaistīti jomas speciālisti, līdz ar to šis izdevums ir uzticams un tajā sniegtā informācija patiesa,” pasākuma laikā komentē Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa.

Par TOP3 lasītākajiem rakstiem žurnāla interneta versijā šobrīd kļuvuši materiāli: „Dzemdību norise. Tas jāzina katrai māmiņai!”, „Vienu glāzi viņa taču drīkst. Nē, nedrīkst!”, „Sekss pēc dzemdībām. Problēmas un risinājumi”. Ikvienā no rakstiem publicētā informācija ir veidota, balstoties uz uzticamiem pētījumiem. Piemēram, publikācijā par alkohola lietošanu grūtniecības laikā skaidri norādīts, ka pat viena glāze vīna var nopietni kaitēt gaidāmā bērna veselībai, kā arī izskaidrots, kādas tieši komplikācijas ir iespējamas.  

Šobrīd žurnālu „Mammām un Tētiem” var saņemt Rīgas dzemdniecības un ārstniecības iestādēs, kā arī citu Latvijas pilsētu slimnīcās – Valmierā, Ventspilī, Liepājā, Jūrmalā, Jelgavā, Dobelē, Cēsīs, Balvos un Gulbenē. Tāpat žurnālu ikviens bez maksas var lejupielādēt no interneta un lasīt viedtālruņos: www.mammamuntetiem.lv/zurnals