Ķirbju mango čatnijs ar baziliku un rozā pipariem

No ķirbja pavāre Ilga Joma iesaka pagatavot svaigu, garšīgu, pikantu mērci - čatniju, kuru ieteicams ēst pie putnu gaļas

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • 500 g ķirbja
  • 100 g mango
  • 1 glāze ūdens
  • rozā pipari
  • baziliks
  • cukurs
  • sāls
  • svaigi čili pipari
     

Nomizo 500 gramus ķirbja un sagriež kubiņos, pievieno 100 gramus mango (ja nav pieejams svaigs, izmanto saldētu) un glāzi ūdens, visu sablendē. Masu ielej katliņā, pievieno rozā piparus, baziliku, cukuru, sāli un svaigus čilli piparus pēc garšas. Čatnija masu ar garšvielām uzvāra un ļauj paburbuļot vienu minūti, pēcāk atdzesē. Pasniedz atsevišķā mērces trauciņā, neliekot uz viena šķīvja ar pamatēdienu.

Lai labi garšo!

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas