Piedzīvojumi un dēkas skolēnu brīvdienās! Grāmatu TOP 6

Kad vēl lasīt piedzīvojumu stāstus un šaušalīgus spoku stāstsus, ja no skolēnu brīvdienās? Piedāvājam grāmatu TOP 6 no apgāda "Zvaigzne ABC" plašā grāmatu klāsta. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

ĒVA ERIKSONE, RŪSE LĀGERKRANCA: Mana sirsniņa lēkā un smejas 
“Nu atkal pienācis laiks pastāstīt par Dunni! Par meiteni, kura ir ļoti laimīga. Dažreiz arī nelaimīga, bet tās reizes viņa neskaita.”

Tā sākas otrā grāmata par septiņgadīgo meitenīti Dunni, viņas piedzīvojumiem skolā, pirmo iemīlēšanos, nejaukajām klases meitenēm Vikanu un Mikanu un, protams, par draudzību ar Ellu Frīdu.

Bērna pārdzīvojumi gan skolā, gan mājās aprakstīti vienkārši un ar patiesu sirsnību.
Daudzie zīmējumi ir tikpat jauki kā teksts – mazajiem lasītājiem būs prieks tos izpētīt.

No zviedru valodas tulkojusi Mudīte Treimane.

 

 

LORA DOKRILA: Dārsija Bērdoka
Iepazīstieties ar Dārsiju Bērdoku, neparastu desmitgadīgu meiteni, kura nepavisam nevēlas kļūt vienpadsmit gadus veca un kurai ļoti patīk rakstīt. Par sevi Dārsija saka:
Mani sauc Dārsija. Es saskatu neparasto ikdienā neparasto un brīnumus pasaulē visapkārt. Šī ir mana pirmā grāmata. Kādu dienu to lasīs tādi cilvēki kā tu.

Šajā grāmatā tu uzzināsi:
* kā ar dažām konfektītēm nomierināt dusmozauru;
* ka bēgšana kopā ar ietiepīgu aitu noved pie nobrāztiem ceļgaliem;
* ka mazajiem brāļiem ļoti patīk, ja viņus saģērbj meiteņu drēbēs (nē, patiesībā nepatīk vis; viņiem patīk zombijčūskas).
Grāmatu papildina Dārsijas stāsti un zīmējumi.

Jaunās britu autores atbilde uz Džefa Kinnija “Grega dienasgrāmatu”! Dārsija Bērdoka iekaro bērnu literatūras pasauli!

“Dzīvesprieka pilns, ļoti uzjautrinošs stāsts par desmitgadīgu meiteni, kas apveltīta ar bagātīgu iztēli.”
Žaklīna Vilsone

No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

 

ANTJE SCILLATA: Maija un Mote
“Viena par abām, abas par vienu!” – tā skan Hūfnāgeļu ģimenes dvīņumāsu svinīgais zvērests. Bet reizēm gadās, ka Maija ir dumja gorgonzolas nūdele (tā saka Mote), bet Mote – neuzticīga tomātmāsa (tā uzskata Maija).

Reklāma
Reklāma

Zili brīnumi! Pēc vizināšanās ar veivbordu Mote ierodas mājās ar suni. Tas izskatās kā teļš, kurš iekritis matu augšanas līdzeklī, un ir nikns kā vesels sirseņu pūznis. Mote tik ļoti vēlas suni, bet Maijai ir paniskas bailes no šiem četrkājainajiem radījumiem, kuri visu apsiekalo. Turklāt viņai pietiek savu rūpju: lai tiktu uzņemta mūzikas grupā, viņai ir jānodzied dziesma. Bet kā lai to izdara, ja Maijai ir tik briesmīgs lampu drudzis, ka viņa nespēj no sevis izspiest pat ne skaņu?

Aizraujoša lasāmviela gan nopietnām, gan mazliet draiskulīgām 8–10 gadus vecām meitenēm, kā arī visiem pārējiem, kas mīl dzīvniekus, sportu, mūziku u. c.

No vācu valodas tulkojusi Inese Miesniece.

 

KRISS MOLDS: Baisais ceļojums. Desmit spoku stāsti
Šie spoku stāsti, kas ilustrēti ar izteiksmīgiem un stilīgiem zīmējumiem, uzdzīs jums baiļu drebuļus no galvas līdz kājām. Ideāla lasāmviela gariem, tumšiem vakariem!

 

IEVA MELGALVE: Bulta, Zvaigzne un Laī
Ja tavs vārds spētu noteikt to, kas tu esi, kādu vārdu vēlētos tu? Ja bērni pieaugot varētu gan kļūt par pieaugušajiem, gan pārvērsties par laumām, kas būtu tu? 

Kastora plāni ir vienkārši: dabūt labu, stipru vārdu un kļūt par vienu no cilts medniekiem. Bet, kad viņa draudzene Pelle tiek izraidīta no cilts, Kastors atsakās pamest viņu vienu. Negaidīti abiem pievienojas arī cilts burves meita Nīna. Un sākas ceļojums... Ceļojums uz tālajām laumu zemēm, kurās valda burvju pasaules likumi. Ceļojums, kurā atklājas ne vien laumu, bet arī cilvēku glabātie noslēpumi. 

Par autori
Ieva Melgalve (1981) vislabprātāk raksta fantastiku un fantāziju. "Bulta, Zvaigzne un Laī" ir viņas trešā grāmata, bet pirmā, kas rakstīta bērniem. Tā saņēma galveno balvu konkursā "Zvaigznes grāmata".

 

NIKOLAJS NOSOVS: Nezinīša un viņa draugu piedzīvojumi

Krievu bērnu rakstnieks Nikolajs Nosovs (1908 – 1976) rakstījis gan īsstāstus, gan romānus, bet slavu viņam atnesa triloģija par Nezinīti. Ar šo grāmatu izaugušas arī vairākas latviešu lasītāju paaudzes.
Nikolaja Nosova Nezinīša un viņa draugu piedzīvojumi ievedīs lasītājus aizraujošu notikumu, apbrīnojamu izgudrojumu, slavena ceļojuma un aizkustinošas draudzības pasaulē. Šī raibraibiem notikumiem bagātā grāmata ir aizraujošs stāsts par mazu cilvēciņu – knauķu, knēveļu un knīpu – dzīvi Ziedu pilsētā, Zaļajā pilsētā un Pūķienā. Nemaz bieži negadās sastapt tik daudz talantīgu meistaru vienuviet, kas prot konstruēt un remontēt automašīnas, būvēt gaisa balonu, uzmeistarot ūdensvadus un strūklakas, gleznot skaistus portretus ar lielām acīm un mazām mutītēm, spēlēt arfu, ārstēt slimības gan ar medu, gan jodu un rīcineļļu un rīkot neaizmirstamas balles.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv