Suši - Sake Maki

Lieliska uzkoda, kas ir kļuvusi diezgan populāra arī latviešu vidū - suši, kura dzimtene ir Japāna. Citiem varbūt tā pagatavošana joprojām līdzinās ķīniešu ābecei, taču īstenībā atliek tikai sākt - un viss notiks!

Sake Maki ir klasiskais suši.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sake Maki ir klasiskais suši.

Sastāvdaļas:

  • suši rīsi
  • suši etiķis
  • suši sojas mērce
  • ''Nori'' lapas
  • lasis
  • avokādo
  • svaigs gurķis

Gatavošana:

  • Novāra rīsus, kad tie padzisuši, tiem pievieno etiķi.
  • Rīsus apmaisa un pagaršo, vai etiķis ir pietiekami daudz.
  • Svaigu gurķi nomizo, sagriež četrās daļās gareniski.
  • Avokādo pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karoti izņem avokado no mizas.
  • Nori lapu liek uz suši paliknīša, pa virsu kārtojot rīsus nelielā kārtā līdz Nori lapas pusei.
  • Nākošo liek gurķi un lasi.
  • Pēc tam visu ar paliknīša palīdzību tin rullīšos.
  • Tā tin dažādus suši rullīšus, nākamajos variējot ar sastāvdaļām.
  • Kad suši ''desiņas'' ir satītas, tās sagriež ripiņās un kārto uz šķīvja.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas