Psihoterapeites ieteikumi vīrietim, kā pareizi un efektīvi mīlēt sievieti

Praktizējoša pāru psihoterapeite Natālija Belousova ir sagatavojusi deviņus ieteikumus vīriešiem, kā pareizi būtu mīlēt savu sievu, lai attiecības būtu labas un harmoniskas. Terapeite stāsta, ka vīrietis būtībā ir diezgan pieticīgs emociju izpaušanas jomā. Ja sieviete viņam ir svarīga, tad viņš ir gatavs daudz ko pieciest. Viens no svarīgākajiem labu attiecību rādītājiem vīrietim ir sieviete, kas viņam patīk un kurai patīk sekss ar šo vīrieti. Cita lieta, ka sievietēm parasti ar to vien nepietiek. Ir vesela virkne lietu, ko sieviete grib sagaidīt no sava mīļotā vīrieša.
Viens no svarīgākajiem labu attiecību  rādītājiem vīrietim ir sieviete, kas viņam patīk un kurai patīk sekss ar šo vīrieti.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no svarīgākajiem labu attiecību rādītājiem vīrietim ir sieviete, kas viņam patīk un kurai patīk sekss ar šo vīrieti.

Iespējams, ka attiecību veidošanas procesā esat palaiduši garām dažas patiešām svarīgas nianses, kuras labot jau būs grūti, bet tas nekas! Ir arī citi ieteikumi, kas palīdzēs harmonizēt jau esošās attiecības. 
 

Izvēlies partneri, kurai ir līdzīga izpratne par lomām pārī 

Sievietes ir dažādas! Tas gan nav nekas jauns. Ir sievietes, kas ir mūžīgie kaprīzie bērni. Viņas grib tikt apčubinātas. Ir sievietes – mātes, kas kā vistas auklēsies ar visiem ģimenes locekļiem. Ir sievietes – priekšnieces, kas lielāko savas enerģijas daļu virzīs karjeras izaugsmei, bet mājās nepratīs pat zupu izvārīt. Viss ir pareizi, nekas nav nepareizi. Vīrieša uzdevums ir izvērtēt, vai tieši šī jaukā meitene, ar kuru viņš tik aizrautīgi randiņo, atbilst priekšstatam par to, ar kādu sievieti viņš gribētu nodzīvot mūžu. 
 


Un nav nekas nosodāms, ka viena dāma piekrīt dzemdēt bērnus tikai tad, ja viņu vīrietis spēj nodrošināt ar aukli un privāto masieri, bet cita ar nosacījumu, ka drīz vien atgriezīsies darbā 

un bērnu audzināšanas rūpes būs jādala abiem vienādi. Vienīgais kritērijs – vai vīrietim tas ir pieņemami. 

 

Belousova novērojusi, ka lielākā daļa ģimeņu konflikti rodas tieši tāpēc, ka izpratne par ģimenes lomām abiem partneriem tik krasi atšķiras, ka nav atrodams kopsaucējs. Iepazīstoties, gan sieviete, gan vīrietis novērtē potenciālo dzīvesbiedru nevis pēc tām īpašībām, ko redz, bet gan cerot, ka vēlāk būs savādāk un labāk. Pirms kāzām neizrunā priekšstatus, ko kurš gaida no otras puses un kāda ir izpratne par sievietes un vīrieša lomām ģimenes dzīvē. Vēl viena kļūda ir paļauties uz intuīciju attiecībā uz otru cilvēku, tomēr intuīcija var būt kļūdaina, ja nepazīsti otru kopš tāltālas bērnības.


Nāc ar risinājumu pirmais 

Vienlīdzības un līdztiesības laikmetā sievietēm ļoti nepatīk doma, ka kāds var pieņemt lēmumus viņu vietā. Protams, tas nav normāli, ja viena pieauguša cilvēka vietā lēmumus pieņem kāds cits. Tomēr ir situācijas, kad kādam ir jāpieņem  lēmums, lai atrisinātu vai vismaz sāktu virzīt problēmu. Tam būtu jābūt vīrietim, kas nāk klajā ir piedāvājumiem, ko varētu darīt. Turklāt ideāli, ja viņš to dara vēl pirms pie jautājuma risināšanas ir ķērusies sieviete. 

 

Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka vīrieša teiktas vārds ir galavārds, kas ir neapspriežams  un nemaināms. Pats vienkāršākais piemērs: 

 

Nelabs dialogs: 

Sieva: Dārgais, aiziesim kaut kur vakariņās?
Vīrs: Kā teiksi, mīļā, man pilnīgi vienalga. Kuru vietu izvēlēsies, tā būs laba.

 

Labs dialogs:

Sieva: Dārgais, aiziesim kaut kur vakariņās?
Vīrs: Labi! Nesen redzēju lielisku nesen atvērtu  restorānu “Zem zaļajām liepām”. Gribi pamēģināt? 

Reklāma
Reklāma


Nepazūdi bez brīdinājuma, esi sasniedzams 

Nav runa par nepārejošu kontroli, tomēr zināt, kur un kā pavada laiku otra puse, ir normālu attiecību sastāvdaļa. Sievietes ir tendētas uztraukties – sākot ar drošības aspektu un beidzot ar aizdomām, vai tikai mīļotais vīrietis nejauši nav aizgājis kreisajā virzienā. Ja otru pusi nav iespējams sazvanīt vairākas stundas no vietas un nav ne mazākās nojausmas, kas ir noticis, pat pati flegmatiskākā un mierīgāka sieviete sāk uzvilkties. Ar šo sieviešu psihes aspektu vīriešiem ir jāsamierinās un, ja gribi mājās mieru, vienkārši rēķinies ar to – ja sieviete nezina, kur esi, viņa uztrauksies un beigās arī dusmosies. 

 

Esi saimnieks mājās – iemācies labot lietas

Vīrietis, kas saimnieko mājās, prot iesist sienā naglu, pielikt plauktiņu un salabot pilošu krānu, sievietei liekas ļoti seksīgs. Šāda darbošanās ir “vīriešu pasaules”  maģija, kas rada zināmu noslēpumainības un apbrīnas oreolu ap mīļoto vīrieti. Tas ir kas līdzīgs tam, ko vīrietis novērtē sievietē – kā no kaulu kaudzes un negaršīgiem dārzeņiem stundas laikā pagatavot gardumgardo maltīti. Tikpat seksīga rīcība ir spēja sakārtot savu “alu”. Ne sliktāka alternatīva ir iedot sievai naudu ar tekstu “ Nopērc to ledusskapi, kas tev patīk, samaksā meistaram, un pie reizes neaizmirsti par jaunām kurpēm sev”. 


Esi uzmanīgi, pirms sieviete pati to lūdz

Sauksim to par proaktīvo jūtību, respektīvi – pamani sievietes emocionālās svārstības un nepieciešamību pēc mīļa apskāviena, pirms viņa tev ir paspējusi paziņot, ka jau 3 mēnešus dzer antidepresantus un taisās šķirties. Pieņem, ka sievietei raksturā ir “ cepties”  par lietām, par kurām vīrietis ir aizmirsis jau pēc 5 minūtēm. Dažreiz šīs lietas nav pat jārisina, vienkārši pietiek pamanīt to, ka sieviete ir noskumusi un izrādīt emocionālu atbalstu. Ticiet – sievietes to ļoti, pat ļoti novērtēs. 

Paliek jautājums, kā vīrietim šīs izmaiņas pamanīt? Jebkuras izmaiņas uzvedībā liecina, ka kaut kas notiek. Ja pļāpīga sieviete sāk klusēt, bet pēc dabas uzvarētāja staigā sarkanām saraudātām acīm, tad tā jau ir zīme, ka pēdējais laiks ķerties pie atbalstīšanas. Galvenais, nekad netici, ja uz jautājumus “Kas noticis?”, dzirdi atbildi “Nekas!” 

 

Kritizē tā, lai tas neizklausās pēc kritikas

Pat ja esi iemīlējis sievieti, kurai abas rokas ir kreisās un zupa vienmēr piedeg, dieva dēļ, nekritizē viņas personību! Vienmēr un jebkurā situācijā var atrast kaut ko, kas ir palielāms. Tikai pēc uzslavas izsaki priekšlikumus situācijas pilnveidošanai. 
 

Nenovērtē par zemu mazas uzmanības izpausmes

Banālais ieteikums dāvāt ziedus, šokolādi vai jebko, kas sievietei sagādā prieku, tiešām strādā! Sievietes necieš un nemīl skopuļus, tāpēc atliec kaut vienu eiro mazas puķītes nopirkšanai. Tici – no viena eiro pusdienas nepaēdīsiet, bet sieva būt pārlaimīga. Ģimenes emocionālā klimata stiprināšanai šī nieka naudiņa izdarīs milzīgu labumu. Neaizmirsti par iepazīšanās, pirmā seksa, kopdzīves uzsākšanas, kāzu datumiem, dzimšanas dienām un citiem zīmīgiem datumiem. Vismaz pieraksti tos savā telefonā, ja nespēj paturēt galvā. 

 

Izsaki komplimentus

Grozies, kā gribi, bet pasaules standarti ietekmē mūsu domāšanu. Un labi izskatīties šobrīd no sievietēm tiek pieprasīts vairāk nekā jebkad agrāk. Pat ja tava mīļotā neseko modes tendencēm un nav sporta zāles regulāra apmeklētāja, viņā vienalga grib dzirdēt, ka izskatās labi. Arī feministiski  noskaņotās dāmas to grib dzirdēt! Vienmēr atrodiet kādu nieciņu, ko uzslavēt viņas izskatā vai ģērbšanās stilā. Ja nav nekā, ko slavēt, tad kāpēc jūs vēl esat kopā? 
Ja sieviete maina ģērbšanās stilu vai frizūru, tad iespējas ir divas – vai nu viņa grib vīru iepriecināt un tas ir jāievēro un jānovērtē arī vārdos, vai arī .... viņa grib piesaistīt citu vīriešu uzmanību un grib pārmaiņas. Tātad vēl jo vairāk jānovērtē viņas dotumi.


Uzreiz nosauc, kuras lietas nedarīsi NEKAD

Šo lietu būtu jāpārrunā jau nopietno attiecību sākumā, bet būtu ļoti veselīgi, ja vīrietis jau laicīgi pateiktu sievietei, ko viņš nekad un nekādos apstākļos nedarīs. Nu, piemēram, uz operu – nekad! Rozā kreklus – pat neceri! Iespējams, ka ne visas lietas ir iespējams paredzēt laicīgi, tomēr labāk pabrīdināt par to, kas nav pieņemams, lai pēc tam nav vilšanās.

Tomēr pats galvenais, kas jāielāgo katram vīrietim, kas grib saglabāt labas attiecības – nekad, nekad neļaujiet sievietei justies nemīlētai un nesvarīgai. 

 

Psihoterapeite Natālija Belousova ieteica arī 10 punktus, kā būtu labāk izturēties pret vīrieti. Desmit nepopulāri psihoterapeites ieteikumi, kas strādā – kā pareizi mīlēt savu vīru

Saistītie raksti