Izdota jauna grāmata bērniem par Latvijas mākslu – "Mula un portrets"

Šoruden portreta žanram Latvijas mākslā ir pievērsta īpaša nozīme. 24. oktobrī iznāk grāmata bērnu auditorijai „Mula un portrets“. Izmantojot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM), Tukuma muzeja un Mūkusalas Mākslas salona profesionālu atbalstu, grāmatā var sastapt dažus spilgtākos 20. gs. māksliniekus, kas radījuši portretus un pētījuši cilvēka tēla studijas Latvijas mākslā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Mula un portrets“ ir trešā grāmata sērijā “Bērniem par latviešu vizuālās mākslas klasiķiem”, pirms kuras iznākušas „Ainava kopā ar mazo Mulu“ un „Dzīvnieki mākslas darbos“. Pašlaik top vēl pēdējā sērijas daļa par Kluso dabu Latvijas mākslā, kuru plānots izdot 2015. gada sākumā. 


Grāmatas domātas 5-12 gadus veciem bērniem un viņu ģimenēm. Ikvienā sērijas izdevumā galvenā varone Mula veido dialogu, liek pētīt, salīdzināt un vērtēt latviešu mākslas burvību, iesaistot bērnus radošos uzdevumos, kuri ir cieši saistīti ar konkrēto grāmatas tēmu. Grāmatā „Mula un portets“ bērni ne tikai iepazīs slavenākos 20.gs. portretistus, bet ar radošo uzdevumu palīdzību iemācīsies uzzīmēt savu portetu. 

 

Mulas mākslas grāmatu sērijas idejas iniciatores un literāro tekstu autores ir biedrības „DROŠI un KOŠI” dibinātājas Kristīne Morozova un Inga Beitiņa, no LNMM puses trešā izdevuma veidošanā piedalījās izglītības programmu kuratore Marta Pallo, piedāvājot uzdevumu kopu un izceļot izvēlēto autoru rokrakstu spilgtākās iezīmes. Grāmatas galvenos varoņus un kopējo tēlu veidoja mākslinieks-ilustrators Reinis Pētersons.

Reklāma
Reklāma


Grāmatu „Mula un portrets” no 27. oktobra varēs iegādāties LNMM Zīmola fonda veikalos, Latvijas muzeju suvenīru veikalos, Jāņa Rozes grāmatnīcās Rīgā, kā arī citur Latvijā. Ja skolām vai mākslas skolām ir interese iegādāties izdevumu vairākos eksemplāros, lūdzam sazināties ar izdevēju - Biedrību bērniem „DROŠI un KOŠI”, rakstot uz e-pastu  kristine@mula.lv; inga@mula.lv vai atstājot ziņu sociālā tīkla Facebook profilā https://www.facebook.com/mazaMula.

 

Grāmata „Mula un Portrets“ iznākusi pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latviešu fonda, kā arī Jāņa un Dinas Zuzānu finansiālajam atbalstam.